© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wil zege in Engeland 'stelen' van Hamilton

04 jul. 2018 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Hoewel Daniel Ricciardo een groot fan is van het circuit van Silverstone, stond hij er nog maar één keer op het podium. Na zijn vroegtijdige uitval in de GP van Oostenrijk zint de Australiër dan ook op revanche.

Ricciardo wil het Hamilton lastig maken in Engeland

"Ik reed mijn allereerste Formule 1 race op Silverstone dus voor mij blijft het altijd een speciaal circuit. Het is een ongelofelijk snel circuit met een aantal hele bijzondere bochtencombinaties zoals Maggots en Becketts. Beiden zijn echt epic. Ik kijk dan ook erg naar deze race uit hoewel ik het Engelse weer niet altijd even leuk vind," aldus Ricciardo op de officiële site van Red Bull Racing.

De laatste jaren is Hamilton heer en meester op zijn thuiscircuit maar als aan Ricciardo ligt komt daar dit weekend een einde aan.

"Ik stond er al eens op het podium maar heb er nog nooit gewonnen. Misschien moet ik de zege stelen van Lewis, hij presteert altijd erg goed op zijn thuiscircuit."

Of Silverstone ook in de toekomst op de Formule 1 kalender blijft staan, is nog maar de vraag maar als het aan Ricciardo ligt blijft de Grote Prijs van Engeland hoe dan ook bestaan.

"Ik hoop echt dat Silverstone op de kalender blijft maar als het niet zo is, dan moet het vervangen worden door een ander circuit in Engeland. Zelf denk ik dan aan het Brands Hatch GP Circuit, dat wordt dan echt gaaf in een Formule 1 auto. Wat er ook gebeurt, we moeten gewoon minimaal één Engelse Grand Prix op de kalender hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen