Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo 'wilde F1-wereld niet opschudden' met Renault-transfer

Daniel Ricciardo staat nog altijd te kijken van de schok die hij veroorzaakte met zijn transfer van Red Bull Racing naar het Formule 1-team van Renault. De Australiër maakte die keuze naar eigen zeggen op gevoel.

Renault presenteerde de nieuwe bolide voor 2019, R.S. 19 gedoopt, dinsdag in Engeland. Daniel Ricciardo voegt zich voor dit seizoen als nieuwe aanwinst bij Nico Hulkenberg, die zijn derde seizoen met de fabrieksrenstal van de Franse autofabrikant ingaat.

"Deze overstap was een grote beslissing voor me, die nogal wat teweeg heeft gebracht in de Formule 1", aldus Ricciardo tijdens de autolancering. "Het was niet mijn bedoeling om de boel zo op te laten schudden. Ik wilde alleen voor mezelf zorgen en voelde dat dit de juiste plek was voor het volgende hoofdstuk in mijn loopbaan." De Australiër won de afgelopen jaren al zeven Grands Prix met het team van Red Bull, waarvan twee in 2018. Hij is zich bewust van zijn doel in het nieuwe jaar: "Ik ben hier om zo snel mogelijk te rijden en het team nieuwe energie te geven, de mensen extra hard laten werken en iedereen samen te brengen. Ik ben graag de catalyst voor positieve energie."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'