© Renault

Nieuwsoverzicht

Ricciardo 'wilde F1-wereld niet opschudden' met Renault-transfer

12 feb. 13:42 Joe van Burik 1 reacties
Daniel Ricciardo staat nog altijd te kijken van de schok die hij veroorzaakte met zijn transfer van Red Bull Racing naar het Formule 1-team van Renault. De Australiër maakte die keuze naar eigen zeggen op gevoel.

Renault presenteerde de nieuwe bolide voor 2019, R.S. 19 gedoopt, dinsdag in Engeland. Daniel Ricciardo voegt zich voor dit seizoen als nieuwe aanwinst bij Nico Hulkenberg, die zijn derde seizoen met de fabrieksrenstal van de Franse autofabrikant ingaat.

© Renault F1

"Deze overstap was een grote beslissing voor me, die nogal wat teweeg heeft gebracht in de Formule 1", aldus Ricciardo tijdens de autolancering. "Het was niet mijn bedoeling om de boel zo op te laten schudden. Ik wilde alleen voor mezelf zorgen en voelde dat dit de juiste plek was voor het volgende hoofdstuk in mijn loopbaan."

De Australiër won de afgelopen jaren al zeven Grands Prix met het team van Red Bull, waarvan twee in 2018. Hij is zich bewust van zijn doel in het nieuwe jaar: "Ik ben hier om zo snel mogelijk te rijden en het team nieuwe energie te geven, de mensen extra hard laten werken en iedereen samen te brengen. Ik ben graag de catalyst voor positieve energie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen