Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo wilde het gevecht aangaan met Verstappen tijdens Eifel GP

Het was wederom niet de race van Alexander Albon. Hij reed de voorvleugel van Daniil Kvyat stuk en het scheelde niet veel of hij kegelde Daniel Ricciardo uit de race. Laatstgenoemde zat even flink in de rats door de acties van de Red Bull-coureur.

Ricciardo Bottas nurburgring
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Direct bij de start verloor Alexander Albon zijn vijfde positie aan Daniel Ricciardo. Even leek Albon zijn positie terug te willen pakken door in de Mercedes-Arena Ricciardo van heel ver uit te remmen, een moment dat gelukkig goed afliep. Al denkt Ricciardo wel dat hij een tik kreeg.

"Ik denk dat hij me raakte!', roept Ricciardo na de race luid in gesprek met Ziggo Sport. "En wel in bocht drie. Ik was zeer ongerust en dacht dat hij me misschien een lekke band bezorgde, aangezien ik op mijn wiel geraakt werd."

Boos is hij met deze uitkomst echter niet op de Red Bull-coureur: "Dat was ik alleen geweest als ik echt een lekke band had gehad. Maar dit hoort er bij een start een beetje bij. Er wordt altijd wel ergens een klein tikje uitgedeeld."

Later in de race, kort na de enige safety car-periode, kwam het even in Ricciardo op om het gevecht aan te gaan met die andere Red Bull-coureur, te weten Max Verstappen. De Nederlander lag tweede, hij derde. Of hij snode plannen had?

"Als de kans zich aan zou hebben gediend, zou ik het zeker niet hebben nagelaten een plekje op te schuiven, maar ik weet ook dat mijn race eigenlijk gericht was op die derde plaats en dat het belangrijk was om Perez achter me te houden. Als Lewis en Max aan de horizon zouden verdwijnen, wist ik dat dat niet mijn gevecht was."

Hij zat direct bij de start inderdaad wel even naast Verstappen en zelfs iets voor zijn voormalig teamgenoot: "Max zijn herstart was niet best, het leek erop dat hij met zijn koude banden worstelde. Ik naderde hem, maar het probleem was dat dat Perez in staat stelde om ook dichterbij te komen."

Uiteindelijk wist Ricciardo zijn derde plaats met succes te verdedigen, hetgeen hem zijn eerste podium sinds de Grand Prix van Monaco in 2018 opleverde.

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1