Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo zet concurrentie op scherp na onthulling nieuwe F1-bolide

Bij de lancering van de gloednieuwe Visa Cash App RB Formule 1-auto in Las Vegas heeft Daniel Ricciardo de concurrentie gewaarschuwd. De Australiër wil dit seizoen gaan meestrijden om de prijzen.

Ricciardo
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Het zusterteam van Red Bull, dat voorheen bekend stond als AlphaTauri, heeft zijn naam gewijzigd in Visa Cash App RB. In vergelijking met andere jaren is de samenwerking met Red Bull ook nog eens geïntensiveerd.

Het team van coureurs Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda gebruikt zoveel mogelijk overdraagbare onderdelen als is toegestaan, waarbij de voor- en achterwielophanging en de rem- en stuursystemen allemaal van Red Bull-technologieën afkomstig zijn.

Ricciardo begint aan zijn eerste volledige seizoen in de F1 na zijn rentree halverwege vorig jaar. De Australiër is enthousiast over wat hij ziet bij de nieuwe wagen. "Hij wordt snel, maar als het er ook nog goed uitziet, is dat mooi meegenomen", vertelt Ricciardo exclusief aan RacingNews365 tijdens de launch in Las Vegas.

Ricciardo optimistisch

Ricciardo is optimistisch en heeft hoge verwachtingen voor dit jaar. "Het gaat nu verder dan enkel het opbouwen van het team tot meer dan een Red Bull-juniorteam. Dat is iets heel belangrijks."

Tijdens de GP van Mexico vorig jaar behaalde Ricciardo zijn beste resultaat van het seizoen. Hij kwalificeerde als vierde en reed in de race naar P7. "Mexico was mijn tweede race terug na mijn polsblessure met een team dat moeite had om deze resultaten te behalen onder deze omstandigheden. Het geeft ons veel hoop voor dit jaar. Nu ik aan een volledig voorseizoen begin, heb ik veel vertrouwen in mezelf, dus ik denk dat er goede dingen kunnen gebeuren."

Of podiumplekken realistisch zijn, zover wil Ricciardo nog niet vooruit kijken. "Het zou geweldig zijn om weer op het podium te staan, maar als je zegt: 'Oh je hebt maar één podium dit jaar en de rest zijn tiende plaatsen, nee, dat is niet wat ik wil. Ik heb liever een heleboel top vijf-klasseringen, zonder podium en gewoon consistentie naar voren. Dat is wat ik echt wil, een beetje zoals mijn tweede jaar bij Renault (in 2020, red.). Dat was een jaar waarin ik echt steevast in de top vijf, top zes en een paar podiumplaatsen reed en dat is het niveau dat ik week in, week uit weer wil kunnen halen."

De eerste signalen die hij krijgt van de nieuwe Visa Cash App RB-wagen stemmen de Australiër tevreden. "Ik heb vorige week twee dagen in de simulator gereden en volgende week heb ik nog een dag na de filmdag. Het was goed om te trainen. Het was goed om weer in de auto te zitten, ik heb het gemist. En zelfs op dit punt in mijn carrière denken mensen misschien dat ik me niet druk kan maken om deze dingen, maar ik geniet van alles. Het is belangrijk voor me om dat in mijn hart te voelen en het geeft me de motivatie om naar buiten te gaan en het zo goed mogelijk te doen."

Ook interessant:

Video: Ook bij de launch van de nieuwe RB-bolide speelt de saga rond Horner

Hoewel de launch van de nieuwe RB-bolide een geslaagd feestje was, hing er wel één grote vraag in de lucht: wat gaat er gebeuren met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen? En hoe kan een snel RB-team er dit jaar voor zorgen dat er ophef rond Red Bull ontstaat? We bespreken het in de onderstaande video met onze reporter in Las Vegas.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"