Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Zet Gasly volgende race maar in die auto"

Daniel Ricciardo stapt wat hem betreft niet meer in de Red Bull RB14. Het ding is in zijn ogen vervloekt en na de race in Mexico suggereerde Ricciardo dat Pierre Gasly het stuur maar over moet nemen.

Het was een pijnlijk gezicht. Daniel Ricciardo moest zijn auto met nog zo'n tien ronden te gaan stilzetten langs de kant van de baan. Het hoofdschudden van de Australiër sprak boekdelen. Zijn woorden even later mogelijk nog meer: "Ik ben er helemaal klaar mee. Ik ben niet bijgelovig, maar er lijkt wel een vloek op mijn auto te rusten. Laat Pierre Gasly er vanaf nu maar mee rijden."

Gasly neemt volgend jaar daadwerkelijk het stoeltje van de Ricciardo over bij Red Bull, maar een vroege promotie lijkt onwaarschijnlijk. In het officiële persbericht van Red Bull lijkt de Australiër sowieso wat te zijn bijgedraaid. "Ik weet heel goed dat niemand met opzet mijn auto saboteert, maar een beetje geluk lijkt me momenteel gewoon niet gegund. Ik ben van nature een positief iemand, dus als ik morgen (vandaag, red.) wakker word, ben ik vast wel weer wat positiever."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'