Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo zet Red Bull onder druk: 'Winnende auto of ik vertrek'

De druk ligt er vol op bij het F1-team van Red Bull Racing. Daniel Ricciardo heeft een aflopend contract en eist verbetering, anders vertrekt de Australiër. Deze woorden hoorden we de afgelopen weken ook van Max Verstappen. Lukt het Red Bull om het sterke rijdersduo te behouden?

Het F1-seizoen 2017 brengt voor Red Bull niet wat ervan verwacht was. De RB13 was bij de start van het seizoen zeer matig en motorleverancier Renault laat het team in de kou staan. Volgend seizoen moet het beter, anders is Ricciardo weg. " Mijn verwachting was dat ik dit jaar voor de titel kon strijden. Dat is helaas niet het geval. Volgend jaar moet dat echt gaan gebeuren", weet de Australiër die op een bepalende leeftijd in zijn carrière is aanbeland. " Ik ben al heel wat jaren werkzaam binnen de Red Bull familie. Willen ze me overtuigen om mijn contract te verlengen dan moeten we volgend jaar een grote stap maken", laat hij Autosport weten. In 2012 en 2013 reed Ricciardo voor Toro Rosso, waarna hij in 2014 verhuisde naar Red Bull. In die periode wist hij tot op heden vijf races te winnen.

" Ik wil graag met Red Bull kampioen worden, maar ik presteer nu op mijn hoogste niveau ooit. De druk is er dan ook om te kunnen winnen. Ik wil een auto krijgen waarmee ik de kans heb om iedere race voor de overwinning te kunnen strijden." Grote vraag is of Red Bull in 2018 mee kan komen met Ferrari en Mercedes. Op motorisch gebied belooft Renault wederom de benodigde stap voorwaarts, maar deze was ook voor 2017 al beloofd. Eind 2018 lopen de contracten van Bottas en Raikkonen af, waarmee er twee zeer interessante stoeltjes vrijkomen.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen