© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo zet Red Bull onder druk: 'Winnende auto of ik vertrek'

13 sep. 2017 14:01 Ruud Dimmers 0 reacties
De druk ligt er vol op bij het F1-team van Red Bull Racing. Daniel Ricciardo heeft een aflopend contract en eist verbetering, anders vertrekt de Australiër. Deze woorden hoorden we de afgelopen weken ook van Max Verstappen. Lukt het Red Bull om het sterke rijdersduo te behouden?

Daniel Ricciardo wil in 2018 een winnende auto

Het F1-seizoen 2017 brengt voor Red Bull niet wat ervan verwacht was. De RB13 was bij de start van het seizoen zeer matig en motorleverancier Renault laat het team in de kou staan. Volgend seizoen moet het beter, anders is Ricciardo weg.

"Mijn verwachting was dat ik dit jaar voor de titel kon strijden. Dat is helaas niet het geval. Volgend jaar moet dat echt gaan gebeuren", weet de Australiër die op een bepalende leeftijd in zijn carrière is aanbeland.

"Ik ben al heel wat jaren werkzaam binnen de Red Bull familie. Willen ze me overtuigen om mijn contract te verlengen dan moeten we volgend jaar een grote stap maken", laat hij Autosport weten.

In 2012 en 2013 reed Ricciardo voor Toro Rosso, waarna hij in 2014 verhuisde naar Red Bull. In die periode wist hij tot op heden vijf races te winnen.

"Ik wil graag met Red Bull kampioen worden, maar ik presteer nu op mijn hoogste niveau ooit. De druk is er dan ook om te kunnen winnen. Ik wil een auto krijgen waarmee ik de kans heb om iedere race voor de overwinning te kunnen strijden."

Grote vraag is of Red Bull in 2018 mee kan komen met Ferrari en Mercedes. Op motorisch gebied belooft Renault wederom de benodigde stap voorwaarts, maar deze was ook voor 2017 al beloofd. Eind 2018 lopen de contracten van Bottas en Raikkonen af, waarmee er twee zeer interessante stoeltjes vrijkomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen