Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo zet wel degelijk vol in op tweede Red Bull-zitje naast Verstappen

Toen duidelijk werd dat Daniel Ricciardo bij Red Bull terug zou keren als test- en reservecoureur hield hij zich wat op de vlakte over de toekomst. Leuzen als 'batterijen opladen' en 'mojo terugvinden' klonken, maar inmiddels is hij al veel strijdlustiger.

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo laat er niet langer twijfel over bestaan waarom hij is teruggekeerd bij Red Bull. Hij mikt op het tweede zitje naast Max Verstappen. Niets meer en niets minder. Als hij daarvoor eerst de route langs AlphaTauri moet bewandelen, so be it. Het is in het kort de strekking van de woorden van Ricciardo in gesprek met Crash.

Ricciardo krijgt de vraag voorgeschoteld of hij een stoeltje bij AlphaTauri zou overwegen, bijvoorbeeld als Nyck de Vries zijn stoeltje zou verliezen: "Ik probeer een open blik te houden. Als ze mij een contract onder de neus schuiven voor drie jaar met de mededeling 'dit is het', dan zeg ik nee. Dat is niet waar ik voor wil gaan."

"Maar als het me de kans biedt om zo (als racecoureur, red.) terug te keren bij Red Bull... De waarheid is dat dat is wat ik wil. Ik ga daar niet omheen draaien", zo vervolgt de Australiër.

"Wil ook geen Alonso worden"

Maar wat als het allemaal anders loopt en hij volgend jaar opnieuw niet aan racen toekomt? "Dan zijn de dingen niet gelopen zoals ik had gewild, maar ik zal me daardoor niet uit het veld laten slaan. Kijk naar Nico Hulkenberg. Die stond enkele jaren aan de zijlijn, op een paar invalbeurten na, maar hij doet het geweldig dit jaar. Ik ben dan ook niet bang dat ik niet meer kan leveren."

Dat gezegd hebbende weet Ricciardo ook dat hij de allerjongste niet meer is: "Ik word er niet jonger op, dus ik wil ook niet te veel missen. Ik wil immers ook geen Fernando Alonso worden en doorgaan tot mijn veertigste. Al doet hij het nu nog steeds heel goed, dus als ik tegen die tijd ook nog steeds goed ben, wie weet."

Gevraagd of Ricciardo ondertussen ook met andere teams spreekt, ontkent hij dat, al geeft hij ook nu weer aan een open blik te willen hebben: "Maar nu ik terug ben binnen deze Red Bull-familie, voelt dat als de beste kans voor mij. Idealiter levert dat binnen deze familie iets op, waardoor ik niet eens verder hóéf te kijken."

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen