Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Ricciardo ziet geschiedenis zich herhalen: "Weer heeft Vettel het lastig met een nieuwkomer"

Daniel Ricciardo ziet dat de geschiedenis zich herhaalt. Net als in 2014 bij Red Bull heeft viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel het bij Ferrari moeilijk tegenover een jong, opkomend talent.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2014 was het Daniel Ricciardo die als nieuwkomer bij het team van Red Bull Sebastian Vettel het vuur aan de schenen legde. Vijf jaar later doet Charles Leclerc precies dat, maar dan bij het team van Ferrari. "Ik zie gelijkenissen", aldus Renault-coureur Ricciardo.

"Het jonge, opkomende talent maakt het de gevestigde orde moeilijk. Je zou aan Seb moeten vragen hoe hij dat zelf ziet, maar ik denk dat hij weer de nodige druk voelt", aldus Ricciardo in gesprek met onder andere RacingNews365.

Ricciardo wist Vettel in 2014 met ruime cijfers te verslaan, maar acht de Duitser veerkrachtig genoeg om het er anno 2019 niet zomaar bij te laten zitten: "Sebastian is sterk genoeg om die druk van zich af te schudden, áls hij die al voelt. Op het moment dat het kwartje weer zijn kant op valt, zal hij zijn oude vorm hervinden."

Of dat vervolgens genoeg is om Leclerc consequent achter zich te houden, weet Ricciardo niet: "Charles is natuurlijk nog jong en zal dus alleen nog maar beter worden. Ik verwacht dan ook dat we Charles nog vele jaren van voren gaan zien. Als Sebastian echter zijn motivatie weet te behouden, geldt voor hem hetzelfde."

Fotoalbum

Deze Formule 1-coureurs werden halverwege het seizoen uit hun team gezet

Pierre Gasly werd afgelopen maandag door Red Bull uit zijn lijdensweg verlost en teruggezet naar kleine broer Toro Rosso. De Fransman is zeker niet de eerste coureur in de Formule 1-geschiedenis die halverwege het seizoen noodgedwongen voor een ander plaats moest maken.

Bekijk het album

7 reacties