Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo ziet kans op Red Bull-stoeltje steeds groter worden

De carrière van Daniel Ricciardo leek na de contractverlenging van Sergio Perez dood en begraven. Toch wordt hij de laatste weken weer genoemd als mogelijk opvolger van de Mexicaan. Volgens Ricciardo zelf zijn de laatste twee races voor de zomerstop cruciaal voor zijn toekomst.

Verstappen Ricciardo Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo kent een vreemd seizoen. De Australiër kwam vorig jaar terug naar de Red Bull-familie met als doel om op termijn Sergio Perez te vervangen. Tot op heden wordt er echter vaker gesproken over een vertrek van Ricciardo bij Visa Cash App RB, dan over een eventuele promotie naar het hoofdteam.

Met de contractverlenging van Perez bij Red Bull, leek het ook voor Ricciardo klaar bij de Red Bull-familie. Helmut Marko liet vrij opzichtig doorschemeren dat Visa Cash App RB een juniorenteam is en op termijn Liam Lawson klaar stond om de 35-jarige Ricciardo te vervangen. Door de slechte prestaties van Perez is de situatie echter weer helemaal omgedraaid en zou Ricciardo ineens weer kans maken op 'promotie' naar het hoofdteam.

Ook Ricciardo zelf ruikt die kans, zo vertelt hij aan de media, waaronder RacingNews365: "Ik wil niet zeggen dat je zo goed bent als je laatste race. Maar dat is wel zo, zeker wanneer het aankomt op momenten als deze."

'Twee races cruciaal'

En dus wordt de laatste race voor de zomerstop cruciaal. Het is namelijk geen geheim meer dat men bij Red Bull na de Grand Prix van België de huidige coureursopstelling gaat evauleren. Vooral Perez en Ricciardo moeten vrezen voor hun plek, al ligt het bij Ricciardo misschien nog wel ingewikkelder dan je zou denken.

"Toen ik in Boedapest arriveerde wist ik, zonder iets van hen (Red Bull-leiding red.) te hebben gehoord, dat de laatste twee races (voor de zomerstop red.) heel belangrijk zouden zijn voor mijn carrière," zo verklaart Ricciardo. "Kijk, die promotie, daarvan heb ik al eerder gezegd dat dat mijn doel is. Ik zou heel graag terugkeren en die kans is er, maar er wordt ook nog gesproken over of ik überhaupt in de sport blijf. Ik heb dus nog erg veel om voor te vechten, maar ik zie de kansen."

Ricciardo is dan ook overtuigd van het feit dat de laatste twee races voor de zomerstop, die van vorige week in Boedapest en aankomend weekend in Spa, cruciaal zijn voor het verdere verloop van zijn carrière: "ik heb er echt een punt van heb gemaakt om in deze twee races er alles uit te slepen. Of dat genoeg is, gaan we daarna zien."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'