© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Ricciardo zou nieuw contract bij Red Bull ondertekenen'

22 aug. 2018 11:33 Ruud Dimmers 4 reacties
Het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull kwam als een donderslag bij heldere hemel voor het team. Helmut Marko was niet blij en op zijn zachtst gezegd verrast, omdat de Australiër enkele dagen eerder nog uitsprak het voorstel van Red Bull te ondertekenen.

"Ik begrijp het niet. Het was een erg bijzonder verhaal", blikt Marko terug op de onderhandelingen. De teamleiding was lang in gesprek met Ricciardo over een nieuw contract en dacht het akkoord van de Australiër binnen te hebben, maar plotseling koos hij voor Renault.

"De onderhandelingen verliepen stroef, maar op de woensdag voor de GP van Oostenrijk hebben we twee uur samen gezeten en werden we het eens", vertelt Marko aan Servus TV. "In Hongarije hebben we nog een gesprek gehad met Dietrich Mateschitz (Red Bull eigenaar red.) en heeft Daniel nog gezegd dat hij op dinsdag zou tekenen."

Vervolgens bleef het stil tot het verrassende telefoontje op donderdag na de Grand Prix van Hongarije. "Hij belde me op met een nerveuze stem. Ik zei tegen hem dat hij tot de kern moest komen, zo gaan we altijd met elkaar om. Hij vertelde me dat hij naar Renault ging."

"Ik kan alleen maar raden waarom, maar mogelijk dat hij niet in het Honda-project gelooft, of dat Renault hem een erg hoog salaris aanbood." Veel vertrouwen in grote successen van Ricciardo bij Renault heeft Marko niet: "Het zal lastig voor hem worden om de shoey nog eens te doen..."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen