Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo zwaar teleurgesteld na nieuwe dreun: "Moeilijk positief te blijven"

Daniel Ricciardo had na de kwalificatie veel weg van een neergeslagen bokser. De normaal altijd zo goedlachse Australiër was zichtbaar aangeslagen na weer een technisch probleem.

De kwalificatie van Daniel Ricciardo zat er al na Q1 op. Een probleem met de powerunit zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur in Q2 geen tijd neer kon zetten. Dit leidde tot grote frustratie en teleurstelling. "Voor het eerst in lange tijd ben ik er echt helemaal klaar mee. De problemen blijven me maar achtervolgen. Keer op keer hoop ik dat het klaar is, maar het blijft terugkomen."

"Ik probeer altijd om optimistisch te zijn en doe altijd alles wat ik kan, maar op een of andere manier werkt het op dit moment niet voor ons. Het is een kwestie van blijven incasseren." Over het probleem met de power unit is Ricciardo ook somber. De teamgenoot van Verstappen verwacht grote schade, waarmee een motorwissel en gridstraf op de loer ligt. "Het lijkt op een terminaal probleem, want toen ik op het gas ging had ik geen vermogen. Ik hoorde dat de turbo en wat andere zaken niet goed klonken. Waarschijnlijk is het een groot probleem en we probeerden de motor nog te starten, maar dat werkte niet." Na Rusland, waarin Ricciardo een gridstraf incasseerde, volgt nu een nieuwe inhaalrace in Japan. "Het weekend is nu naar de klote. Helaas kan je hier moeilijk inhalen. Ik weet dat er weinig positiefs uit mijn mond komt, maar ik kan hier nu eenmaal weinig positiefs in zien."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'