© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo zwaar teleurgesteld na nieuwe dreun: "Moeilijk positief te blijven"

06 okt. 2018 10:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo had na de kwalificatie veel weg van een neergeslagen bokser. De normaal altijd zo goedlachse Australiër was zichtbaar aangeslagen na weer een technisch probleem.

De kwalificatie van Daniel Ricciardo zat er al na Q1 op. Een probleem met de powerunit zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur in Q2 geen tijd neer kon zetten. Dit leidde tot grote frustratie en teleurstelling.

"Voor het eerst in lange tijd ben ik er echt helemaal klaar mee. De problemen blijven me maar achtervolgen. Keer op keer hoop ik dat het klaar is, maar het blijft terugkomen."

"Ik probeer altijd om optimistisch te zijn en doe altijd alles wat ik kan, maar op een of andere manier werkt het op dit moment niet voor ons. Het is een kwestie van blijven incasseren."

Over het probleem met de power unit is Ricciardo ook somber. De teamgenoot van Verstappen verwacht grote schade, waarmee een motorwissel en gridstraf op de loer ligt.

"Het lijkt op een terminaal probleem, want toen ik op het gas ging had ik geen vermogen. Ik hoorde dat de turbo en wat andere zaken niet goed klonken. Waarschijnlijk is het een groot probleem en we probeerden de motor nog te starten, maar dat werkte niet."

Na Rusland, waarin Ricciardo een gridstraf incasseerde, volgt nu een nieuwe inhaalrace in Japan. "Het weekend is nu naar de klote. Helaas kan je hier moeilijk inhalen. Ik weet dat er weinig positiefs uit mijn mond komt, maar ik kan hier nu eenmaal weinig positiefs in zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen