Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo's hart gaat sneller kloppen door dominantie Verstappen

Daniel Ricciardo vindt het fenomenaal om te zien hoe zijn voormalige teamgenoot Max Verstappen de Formule 1 domineert. Dominantie hoeft niet direct saai te zijn.

Na jarenlange dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton wist Max Verstappen in 2021 de coureurstitel te veroveren. Een jaar later en met nieuwe reglementen in de Formule 1 wist het team van de Nederlander, Red Bull, ook de constructeurstitel af te pakken van Mercedes. De dominantie werd dus verbroken, maar een nieuwe dominante periode begon meteen. Red Bull won namelijk zestien van de twintig races tot nu toe, waarvan Verstappen er veertien op naam heeft staan. Voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo vindt het niet direct vervelend en is vooral onder de indruk van de Nederlandse coureur. Na afloop van de GP van Mexico looft hij Verstappen: "Het blijft natuurlijk Maxico", zegt hij tegen onder meer RacingNews365 . "Ze zijn dominant geweest en soms verveelt dominantie voor sommigen een beetje, maar aan de andere vind ik het juist fenomenaal om te zien. Natuurlijk ken ik Red Bull zelf heel goed en ken ik de meeste mensen daar. Ze hebben keihard gewerkt om constructeurskampioen te worden en natuurlijk voel ik in mijn hart de blijdschap voor ze."

Red Bull bezig met dominante overwinningsreeks

De afgelopen negen races werden allemaal gewonnen door Red Bull. De laatste overwinning van Ferrari is de GP van Oostenrijk, wat aantoont hoe dominant Verstappen wel niet is. "Kan iemand ze nog stoppen voor het einde van het seizoen?", vraagt Ricciardo zich hardop af. "Ik weet het niet. Misschien kan ik het als het zo goed gaat als in Mexico", grapt hij. "Het jaar begon nog met drie teams die konden winnen en nu heeft Red Bull alles gewonnen sinds de zomerstop. Dat laat maar zien dat hoewel de nieuwe reglementen een beetje verandering brengen, de grotere teams altijd net wat meer kunnen vinden. Zij hebben iets fenomenaals gevonden", looft Ricciardo zijn voormalige werkgever.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi