© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Richard Verschoor vreest voor plek bij Red Bull

18 okt. 2017 08:55 Rik Alkema 0 reacties
Het 16-jarige supertalent Richard Verschoor uit Benschop werd al snel opgemerkt en ingelijfd door Red Bull na zijn dominante kampioenschappen in de Formule 4 vorig seizoen. Dit jaar maakte hij de overstap naar de Formule Renault 2.0. Daar heeft Verschoor het echter lastig, waardoor zijn kansen bij het opleidingsteam van Red Bull afnemen.

Verschoor optimistisch, maar ook realistisch na lastig seizoen

Vorig seizoen behaalde Verschoor in de Formule 4 maar liefst 28 overwinningen, verdeeld over twee kampioenschappen. Het leverde hem een mooie promotie op naar de Formule Renault 2.0, maar na één seizoen in de sterk bezette klasse beseft Verschoor zich dat er nog werk aan de winkel is.

"Als ik eerlijk ben valt het seizoen wel wat tegen", zegt Verschoor dan ook in gesprek met Motorsport.com.

"We hadden niet verwacht direct om de overwinningen mee te doen, maar op sommigen momenten liepen we helemaal vast. Als je je niet comfortabel voelt in de auto kan je nog zo snel zijn, maar rij je nooit op 100%", voegt hij daar aan toe.

Red Bull kan elk moment bekend maken of het door wil met Verschoor, die momenteel 10e staat in het klassement. De energydrankfabrikant komt daar altijd laat in het seizoen mee, wat erg lastig is voor talenten als Verschoor.

"Ik wil graag nog een jaar in de Formule Renault rijden, maar als Red Bull er mee stopt ben ik afhankelijk van m'n sponsoren. Dus ik ben erg benieuwd wat de mogelijkheden zijn", wacht Verschoor in spanning de beslissing van Red Bull af.

Over zijn kansen bij Red Bull is Verschoor realistisch en voorzichtig optimistisch. "Het is in principe een goed seizoen, waarin ik laat zien dat ik snel ben. Als ik een snellere auto had, dan reed ik nu vooraan."

"Maar ik blijf nuchter en bereid me voor op het ergste, als ik aan de kant wordt gezet kan ik het begrijpen", besluit Verschoor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen