Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Richard Verschoor weg bij Red Bull

Na een moeizaam seizoen in de Formule Renault heeft Red Bull besloten om zonder Richard Verschoor door te gaan. Het Nederlandse talent moet nu op eigen benen staan, maar tekende al wel een contract bij het topteam van Josef Kaufmann.

De carrière van Richard Verschoor ging de afgelopen seizoenen als een komeet. Zo domineerde hij de Formule 4 en werd er als Red Bull-junior al snel de link gelegd naar Max Verstappen. Dit seizoen liep alles anders en na een moeizaam seizoen scheiden de wegen van Verschoor en Red Bull. Richard Verschoor blijft wel actief in de Formule Renault 2.0 en tekende een contract bij het gerenommeerde team van Josef Kaufmann Racing. Verschoor laat aan Motorsport.com weten dat hij voor het laatste weekend van het seizoen contact had met Red Bull omtrent hun samenwerking. " Ik kreeg voor Barcelona bericht van Red Bull en heb toen zelf Helmut Marko gebeld. Ik wilde weten of we door konden gaan of niet, anders moest ik een ander plan maken. Dat hebben we dus gedaan."

Ondanks het missen van de steun van Red Bull verwacht Verschoor dat de impact hiervan beperkt is. " Red Bull verzorgde voornamelijk de fysieke en mentale ondersteuning. Het is natuurlijk een merk dat goed is voor de publiciteit en financieel hielp het ook, maar het legde ook veel druk op je. Ik denk niet dat ik die steun erg ga missen nu alles financieel rond is." In zijn tweede seizoen in de Formule Renault 2.0 is er maar een doel: Kampioen worden.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024