© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Richard Verschoor weg bij Red Bull

01 dec. 2017 14:36 Ruud Dimmers 0 reacties
Na een moeizaam seizoen in de Formule Renault heeft Red Bull besloten om zonder Richard Verschoor door te gaan. Het Nederlandse talent moet nu op eigen benen staan, maar tekende al wel een contract bij het topteam van Josef Kaufmann.

Verschoor moet verder zonder steun van Red Bull

De carrière van Richard Verschoor ging de afgelopen seizoenen als een komeet. Zo domineerde hij de Formule 4 en werd er als Red Bull-junior al snel de link gelegd naar Max Verstappen. Dit seizoen liep alles anders en na een moeizaam seizoen scheiden de wegen van Verschoor en Red Bull.

Richard Verschoor blijft wel actief in de Formule Renault 2.0 en tekende een contract bij het gerenommeerde team van Josef Kaufmann Racing.

Verschoor laat aan Motorsport.com weten dat hij voor het laatste weekend van het seizoen contact had met Red Bull omtrent hun samenwerking. "Ik kreeg voor Barcelona bericht van Red Bull en heb toen zelf Helmut Marko gebeld. Ik wilde weten of we door konden gaan of niet, anders moest ik een ander plan maken. Dat hebben we dus gedaan."

Ondanks het missen van de steun van Red Bull verwacht Verschoor dat de impact hiervan beperkt is. 

"Red Bull verzorgde voornamelijk de fysieke en mentale ondersteuning. Het is natuurlijk een merk dat goed is voor de publiciteit en financieel hielp het ook, maar het legde ook veel druk op je. Ik denk niet dat ik die steun erg ga missen nu alles financieel rond is."

In zijn tweede seizoen in de Formule Renault 2.0 is er maar een doel: Kampioen worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen