Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Riciciardo: 'Red Bull mogelijk outsider voor de wereldtitel'

Daniel Ricciardo boekte in Monaco zijn tweede zege van 2018 in slechts zes races tijd. Desondanks verwacht de teamgenoot van Max Verstappen niet dat Red Bull favoriet is voor de wereldtitel.

Na afloop van de GP van Monaco werd aan Ricciardo gevraagd of hij gelooft in een mogelijke wereldtitel. "Ik vind het een logische vraag na mijn zege, maar Lewis heeft nog een ruime voorsprong op me." "We hebben nog een redelijke achterstand, maar niets is onmogelijk. Wel ben ik er totaal niet mee bezig. Zelfs al zou ik een kans maken, dan zou ik mijn aanvallende rijstijl niet veranderen."

Er zijn nog zes races tot aan de zomerstop en dan wil Ricciardo de balans opmaken. Wat hem betreft moet Red Bull bewijzen dat het op meer circuits mee kan strijden voor de zege. " Canada wordt interessant en we moeten proberen om nog wat podiumplaatsen te pakken voor de zomerstop. Op minimaal een circuit moeten we bewijzen dat we kunnen winnen. Dan zijn we misschien outsiders voor de titel." "Onze bandenslijtage in Monaco was lager dan die van de concurrentie, wat positief is. In Montreal draait het meer om vermogen, maar met ons chassis en goed bandenmanagement kunnen we weer meevechten." In 2014 behaalde Daniel Ricciardo zijn allereerste Grand Prix-zege tijdens de GP van Canada.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"