© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Riciciardo: 'Red Bull mogelijk outsider voor de wereldtitel'

29 mei 2018 14:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo boekte in Monaco zijn tweede zege van 2018 in slechts zes races tijd. Desondanks verwacht de teamgenoot van Max Verstappen niet dat Red Bull favoriet is voor de wereldtitel.

'We zijn misschien een outsider'

Na afloop van de GP van Monaco werd aan Ricciardo gevraagd of hij gelooft in een mogelijke wereldtitel. "Ik vind het een logische vraag na mijn zege, maar Lewis heeft nog een ruime voorsprong op me."

"We hebben nog een redelijke achterstand, maar niets is onmogelijk. Wel ben ik er totaal niet mee bezig. Zelfs al zou ik een kans maken, dan zou ik mijn aanvallende rijstijl niet veranderen."

Er zijn nog zes races tot aan de zomerstop en dan wil Ricciardo de balans opmaken. Wat hem betreft moet Red Bull bewijzen dat het op meer circuits mee kan strijden voor de zege.

"Canada wordt interessant en we moeten proberen om nog wat podiumplaatsen te pakken voor de zomerstop. Op minimaal een circuit moeten we bewijzen dat we kunnen winnen. Dan zijn we misschien outsiders voor de titel."

"Onze bandenslijtage in Monaco was lager dan die van de concurrentie, wat positief is. In Montreal draait het meer om vermogen, maar met ons chassis en goed bandenmanagement kunnen we weer meevechten."

In 2014 behaalde Daniel Ricciardo zijn allereerste Grand Prix-zege tijdens de GP van Canada.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen