Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rijdt Max Verstappen met een opgelapte motor in Brazilië?

De motor van Max Verstappen is niet helemaal in de haak in Brazilië. Het team van Red Bull verving de MGU-H nadat het een defect had gevonden.

Na afloop van de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Brazilië werd Max Verstappen gevraagd naar zijn motor. De Nederlander liet over de boordradio weten dat de motor een vreemd geluid maakte bij het terugschakelen. Een probleem dat er al het hele weekend was. " We zien het morgen wel", was het veelzeggende antwoord van Verstappen. Journalist Adam Cooper laat weten dat Red Bull de MGU-H van de Renault-motor vervangen heeft. Er zouden echter geen nieuwe onderdelen meer zijn waardoor Red Bull noodgedwongen een oud exemplaar gemonteerd heeft. Dit zorgt voor een groter risico op een uitvalbeurt. Dit past wel bij de geluiden vanuit Toro Rosso dat motorleverancier Renault niet voldoende nieuwe onderdelen beschikbaar heeft. Het zusterteam van Red Bull haalde hard uit naar Renault nadat het diverse defecten had aan de powerunit. Volgens Renault waren die aan het team te wijten, maar volgens Toro Rosso moet het noodgedwongen werken met oude onderdelen. Eenzelfde scenario lijkt nu ook het geval te zijn voor Max Verstappen en Red Bull. Mede om de motor te sparen kwam Verstappen nauwelijks in actie tijdens de derde vrije training.

929376935440011270

' @Max33Verstappen is on the edge in reliability terms - RBR found a cracked MGU-H last night so went back to an older one that's done a lot of miles and had in effect been 'retired'... His laps were restricted in FP3 — Adam Cooper (@adamcooperF1) 11 november 2017

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie