Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Rijdt Verstappen wel in een F1-auto? "Voelt soms aan als een boot!"

Max Verstappen mag voor de vijfde keer op rij vanaf de eerste startplek vertrekken in de Formule 1. Toch heeft hij lang niet altijd het idee dat hij in een F1-auto rijdt.

Verstappen Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen pakte in Japan voor de 36e keer in zijn Formule 1-carrière poleposition. Aan het begin van het 2024-seizoen had de Nederlander telkens wat marge te pakken op de zaterdag, maar nu zat zijn teamgenoot Sergio Perez er dicht op. Het verschil tussen de twee op Suzuka: slechts 66 duizendsten.

Het circuit dat aan de Japanse kust ligt staat bekend om de vele hogesnelheidsbochten en Verstappen weet zich daar altijd uitstekend te vermaken. Maar hoe is dat eigenlijk met de huidige generatie auto's op Suzuka? Verstappen zei eerder namelijk dat hij vanuit het rijdersperspectief de voorkeur geeft aan de auto uit 2021, maar nu wordt er al ruim twee jaar lang met de ground effect-auto's gereden.

Verstappen reageert op zijn eigen, kenmerkende manier. "De hogesnelheidsbochten zijn best goed te doen met deze auto's, maar op lage snelheid voelt de auto aan als een boot", zo lacht de Nederlander. "Maar ja, gelukkig zijn er hier niet al te veel lagesnelheidsbochten. En in een Formule 1-auto zijn de bochten op hoge snelheid leuker. De oude auto's waren wat wenbaarder, maar deze auto genereert veel downforce in de hogesnelheidsbochten", zo zegt de drievoudig wereldkampioen.

Ook gaat de Nederlander nog kort in op hoe de Red Bull voelt in vergelijking met de drie eerdere races, nu er updates op de RB20 zitten. "Dat is altijd erg moeilijk om te zeggen, omdat je hier nu niet met het vorige pakket rijdt. Maar het zou een stap vooruit moeten zijn en we werken vanuit daar verder. We proberen de updates beter te begrijpen en proberen die nog verder te optimaliseren."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"