Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Rinus VeeKay

Rinus VeeKay tekent nieuw meerjarig IndyCar-contract

Rinus VeeKay zal de komende jaren nog actief blijven in de Amerikaanse IndyCar-raceklasse. De Nederlander heeft een meerjarige overeenkomst gesloten bij zijn huidige team, Ed Carpenter Racing.

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout heeft een meerjarig contract ondertekend bij Ed Carpenter Racing in de IndyCar-series. De Nederlander blijft dus ook in 2023 en daarna actief bij zijn huidige team in de Amerikaanse raceklasse. Sinds 2020 rijdt hij voor de renstal en de komende jaren blijft hij Ed Carpenter dus trouw.

Vanuit Nashville, waar komend weekend wordt geracet, reageert VeeKay zeer tevreden. "Het is de beste keuze om bij ECR te blijven. Hier voel ik me goed bij. Aangezien het huidige seizoen nog loopt, is het fijn om zekerheid te hebben. Ik ga ervan uit dat deze nieuwe verbintenis het personeel van ECR, van engineers tot monteurs, ook een boost geeft. Ik blijf samen met hen bouwen aan iets moois."

Teambaas Ed Carpenter is eveneens blij met de contractverlenging. "Hij is extreem veelzijdig en getalenteerd. Het is altijd ons doel geweest om als team een stap hogerop te zetten en daarbij voorzie ik een hoofdrol voor Rinus. Onze doelen en verwachtingen staan in het teken van het scoren van podiumplaatsen, het winnen van races en het vechten voor kampioenschappen."

VeeKay staat momenteel elfde in het klassement van de IndyCar-series. De Nederlander hoopt met Ed Carpenter Racing stappen te maken richting de voorkant van de grid. Van Kalmthout is momenteel de enige Nederlander op de grid van de Amerikaanse raceklasse.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

8 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen