Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Rivaliteit Verstappen en Mercedes niet afgekoeld: "Voorlopig hoeft dat nog even niet"

De rivaliteit tussen Mercedes en Max Verstappen blijft volgens vader Jos nog wel een tijdje doorgaan. Na onder andere felicitaties van Lewis Hamilton en Toto Wolff lijkt de situatie wat 'gezonder' dan een aantal dagen eerder, maar het komende seizoen gaat de rivaliteit gewoon door.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

Gedurende het seizoen van 2021 werd de rivaliteit tussen Mercedes en Red Bull steeds intenser. Na de overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi ging de strijd nog door na een mogelijk protest van Mercedes tegen de overwinning van de Nederlander. Het is nog niet duidelijk of de juridische strijd wordt doorgezet, maar volgens Verstappen senior is de rivaliteit in ieder geval nog niet voorbij.

Lewis Hamilton was gelijk na de race sportief naar Verstappen en feliciteerde de Limburger. Ook teambaas Toto Wolff stuurde later een sms'je met felicitaties. Toch zal de strijd tussen Red Bull en Mercedes ook in 2022 er nog hard aan toe gaan. Tegen onder meer RacingNews365 zegt Jos na afloop van de race dat het nog wel even duurt voordat de tensie tussen de teams is afgekoeld. "Voorlopig hoeft dat nog even niet."

"Laat dat nog maar even doorgaan. We zitten nog in ieder geval twee jaar hier", zegt hij, doelend op het contract met Red Bull. Het lijkt er ook niet op dat Verstappen de komende jaren, of ooit, een overstap maakt naar de concurrent. "Kunnen we dit nog een jaar of tien a vijftien samen doen?", zei hij na afloop van de GP van Abu Dhabi.

'Mercedes probeerde Verstappen van zijn voetstuk te krijgen'

Vader Jos looft de rust en kalmte van zijn zoon. Zelfs in de allesbeslissende race op het Yas Marina Circuit was de Limburger lachend te horen over de boordradio. "Hij heeft zó veel vertrouwen in zijn hele omgeving en in zichzelf. Hij blijft zo rustig, ook tijdens al die verhalen. Weet je, Mercedes heeft het wel geprobeerd om hem van zijn voetstuk te krijgen."

"Maar dat lukt bij hem gewoon niet. Ik denk dat het hem alleen maar sterker maakt. Des te meer er wordt geschreven, Des te meer speldenprikken hij krijgt, hoe sterker hij ervan wordt."

Ook interessant:

Mercedes komt NIET opdagen bij officieel Fotomoment FIA-Gala

Mercedes is niet op komen dagen bij het FIA-fotomoment voorafgaand aan het Price Giving Gala. Is het een boycot van de Duitse renstal tegen het veiligheidsorgaan van de autosport en de uitkomst van Max Verstappen als wereldkampioen? We praten je bij in onderstaande video!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten