© Ferrari

Nieuwsoverzicht

RN365 Formule 1-panel analyseert: wie wordt wereldkampioen?

11 aug. 2018 11:00 René Oudman 2 reacties
Sebastian Vettel of Lewis Hamilton, wie gaat er in 2018 aan de haal met de wereldtitel? Voor het tweede achtereenvolgende jaar lijkt het ten tijde van de zomerstop klip en klaar wie de grote titelfavorieten zijn. Racingnews365 stelde een panel van kenners samen en vroeg hen: wie wordt wereldkampioen?

Leden van het RN365-zomerpanel:

Mario Andretti (78, pensionado)
Jan Lammers (62, WEC)
Tom Coronel (45, WTCR)
Renger van der Zande (32, IMSA/WEC)

Mario Andretti

"Dit vind ik een lastige. We hebben een prachtig gevecht mogen aanschouwen in de eerste seizoenshelft. Het is close tussen Ferrari en Mercedes, en het is goed om te zien dat Ferrari de zilverpijlen nu weerstand kan bieden – op de momenten dat ze foutjes maken na. Ik vond het vreselijk voor Sebastian dat hij eraf vloog in Duitsland. Lewis kon er optimaal van profiteren en dat zou achteraf zomaar het omslagpunt zijn geweest."

Jan Lammers

"Mijn hart zegt Vettel, maar mijn hoofd zegt Hamilton. Voor de sport zou het fantastisch zijn als Mercedes en Lewis dit jaar even geen kampioen worden. Bij Mercedes voelt het alsof ze weer een plusje achter hun naam mogen zetten, bij Ferrari voelt het als vernieuwing. Ze hebben een lange weg af moeten leggen."

Tom Coronel

"Lewis is de beste coureur, maar Vettel heeft de beste auto. De Ferrari is nu constanter dan de Mercedes. Vettel heeft zijn fout, waarvan elke coureur er in het jaar eentje maakt, in Hockenheim gemaakt. Hamilton profiteerde daarvan, maar hij zal het zéker niet cadeau krijgen. Ik verwacht een gevecht tot het einde van het seizoen. Daarbij zullen ze elkaar ook echt op de baan tegen gaan komen."

Renger van der Zande

"Hamilton is on top of his game, hij is de allerbeste. Zeker in vergelijking met Vettel is hij dat. Vettel is een heethoofd, die maakt fouten, hij laat steken vallen. Hamilton laat geen steken vallen en dat is uiteindelijk de sleutel tot succes. Ik zou ál mijn geld op Hamilton zetten, ik ben er zeker van dat hij wereldkampioen wordt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen