© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

RN365 Formule 1-panel analyseert: zijn de Grands Prix nog spannend?

18 aug. 2018 08:58 René Oudman 1 reacties
Het Formule 1-seizoen 2018 is twaalf Grands Prix oud en dus kan de tussenbalans op worden gemaakt. De ene wedstrijd was wat spannender dan de andere, maar hoe zit het tegenwoordig over het algemeen? Racingnews365 stelde een panel van kenners samen en vroeg hen of de Formule 1 anno 2018 hen kan bekoren.

Leden van het RN365-zomerpanel:

Mario Andretti (78, pensionado)
Jan Lammers (62, WEC)
Tom Coronel (45, WTCR)
Renger van der Zande (32, IMSA/WEC)

Mario Andretti

"We hebben niets te klagen dankzij Mercedes en Ferrari, die in de eerste seizoenshelft van dit jaar een prachtige show hebben afgeleverd. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton zitten elkaar op de hielen en we hebben zodoende een heus gevecht voor de wereldtitel. Red Bull is er als de kippen bij mochten er kruimels op te rapen zijn en in de middenmoot is het ongekend spannend."

Jan Lammers

"In de strijd tussen Mercedes en Ferrari geven details de doorslag. Grappig daarbij is dat teams miljoenen uitgeven om de laatste duizendsten te winnen, maar het op de baan soms af laten weten. Mercedes blunderde dit jaar al een paar keer gigantisch met hun strategie, zoals in Oostenrijk."

"De krampachtige reacties van Mercedes op de incidenten met Raikkonen en Vettel geven aan dat er spanning in het team zit. Angst regeert op sommige momenten en dat zie je ook als ze zelf strategische fouten maken, dan moet er direct iemand publiekelijk zijn excuses maken. Daarbij durft het team geen keuzes te maken, waardoor ze op strategisch vlak de mist in gingen."

Tom Coronel

"Het is echt een leuk seizoen. Er gebeurt meer dan in de afgelopen jaren, we hebben verrassende races gezien en ook diverse winnaars. Uiteindelijk hebben drie teams nu gewonnen en hebben we een echt titelgevecht tussen Vettel en Hamilton. Red Bull kan af en toe meedoen en dat is alleen maar goed voor de Formule 1."

"Kleine foutjes maken nu ook het verschil. Teams maken fouten, coureurs maken fouten. Zo zagen we Vettel in Hockenheim onder druk eraf crashen. Bij Red Bull hadden we na Monaco de hoop dat ze echt aan konden haken, maar dat zit er toch niet in. Het is steeds net-niet."

Renger van der Zande

“Formule 1 bestaat al zo lang, het is altijd zo geweest dat er één of twee teams de dienst uitmaakten. Ik zie geen verschil met het verleden, denk dat het zelfs competitiever is. Mercedes is dominant geweest met dank aan hun motor – dat bleek wel door hoe goed Williams mee kon komen in de jaren 2014-2016. Andere fabrikanten zijn dichterbij gekomen."

"Dat zegt voldoende over hoe goed die motor toen was. Het totaalpakket is het belangrijkste. Red Bull heeft een goeie auto, maar een mindere motor. Kwaliteit van Formule 1, tsja, het wordt altijd bepaald door één of twee teams."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen