Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robert Doornbos moet voormalig sponsor 10 miljoen terugbetalen

Robert Doornbos moet 10.6 miljoen terugbetalen aan Harry Muermans. De zakenman stond Doornbos financieel bij gedurende zijn Formule 1-carrière, maar eist al een tijdje zijn geld terug.

Eerder werd de zaak al behandeld in de rechtbank van Roermond en toen kreeg Robert Doornbos gelijk. Harry Muermans ging in hoger beroep en kreeg dus wel zijn gelijk bij het gerechtshof in Den Bosch. Robert Doornbos neemt op zijn beurt geen genoegen met de nieuwe uitspraak en overweegt samen met zijn advocaat Benno Friedberg in cassatie te gaan. Friedberg licht toe: "Deze uitspraak leent zich voor een hoger beroep. Waar de rechtbank een uitspraak heeft gedaan mede op basis van getuigen, deed het gerechtshof dat niet."

"Bovendien" , zo wordt Friedberg door RTL Nieuws geciteerd, "profiteerde Muermans ook van Doornbos. Sponsors hebben baat van hun betrokkenheid bij een sporter." "Een sporter zou zich ook niet bezig hoeven te houden met de financiële kant. Ik weet niet hoe het met Max Verstappen en bijvoorbeeld de Jumbo geregeld is, maar het lijkt me niet dat zij ook op enig moment hun geld terugvragen."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"