Robert Doornbos moet voormalig sponsor 10 miljoen terugbetalen

28 feb. 2018 08:59 Jan van der Burgt 0 reacties
Robert Doornbos moet 10.6 miljoen terugbetalen aan Harry Muermans. De zakenman stond Doornbos financieel bij gedurende zijn Formule 1-carrière, maar eist al een tijdje zijn geld terug.

Doornbos overweegt in cassatie te gaan

Eerder werd de zaak al behandeld in de rechtbank van Roermond en toen kreeg Robert Doornbos gelijk. Harry Muermans ging in hoger beroep en kreeg dus wel zijn gelijk bij het gerechtshof in Den Bosch.

Robert Doornbos neemt op zijn beurt geen genoegen met de nieuwe uitspraak en overweegt samen met zijn advocaat Benno Friedberg in cassatie te gaan. Friedberg licht toe:

"Deze uitspraak leent zich voor een hoger beroep. Waar de rechtbank een uitspraak heeft gedaan mede op basis van getuigen, deed het gerechtshof dat niet."

"Bovendien", zo wordt Friedberg door RTL Nieuws geciteerd, "profiteerde Muermans ook van Doornbos. Sponsors hebben baat van hun betrokkenheid bij een sporter."

"Een sporter zou zich ook niet bezig hoeven te houden met de financiële kant. Ik weet niet hoe het met Max Verstappen en bijvoorbeeld de Jumbo geregeld is, maar het lijkt me niet dat zij ook op enig moment hun geld terugvragen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen