Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robert Doornbos: 'Red Bull zit vlak achter Mercedes'

De testweken in de Formule 1 zijn voorbij en we maken ons gereed voor de eerste race van het nieuwe Formule 1 seizoen. Hoe staan de teams er precies voor én welke rol kan Max Verstappen spelen in de titelstrijd?

Natuurlijk blijft het allemaal gissen want zowel Mercedes, Ferrari als ook Red Bull Racing hebben nog niet hun ware potentieel laten zien in Barcelona. Toch durven de F1-analisten het wel aan om alvast een voorzichtige conclusie te trekken op basis van de beschikbare gegevens. Ook voormalig Formule 1 coureur Robert Doornbos blikt in gesprek met Motorsport.com alvast vooruit naar het komende seizoen. "Red Bull lijkt de aansluiting bij Mercedes te hebben gevonden. Zoals het nu lijkt, is het verschil maar een paar tienden, misschien nog wel minder dan dat zelfs. Op basis van de informatie die ik heb verzameld in de paddock denk ik dat de Mercedes motor in racetrim nog steeds zo'n 35 pk meer heeft dan de Renault krachtbron."

Doornbos is er in ieder geval van overtuigd dat Red Bull beschikt over een sterk chassis waarmee Verstappen en Ricciardo voor de zeges kunnen vechten. "Mercedes heeft natuurlijk nog steeds de mogelijkheden om in de kwalificatie over extra vermogen te beschikken. Ik heb geen idee hoe groot het verschil dan is maar 35 pk is percentueel niet zo veel. Als Red Bull dit kan goedmaken met hun chassis dan kunnen ze Mercedes gaan pushen." Volgens de F1-analist van Ziggo Sport betekent dit niet automatisch dat Verstappen voor zijn eerste wereldtitel gaat vechten maar wel voegt hij eraan toe: 'Als er regelmatig wordt gewonnen, dan kun je aan het kampioenschap gaan denken."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'