© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica acht kans op rentree zeer klein

29 sep. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Lang leek het erop dat Robert Kubica zijn rentree in de Formule 1 kon gaan maken bij het team van Renault, maar nadat het team bekend maakte met Carlos Sainz en Nico Hulkenberg te gaan rijden volgend seizoen is de kans op een rentree erg geslonken. De Pool vestigt zijn hoop nu op Williams, maar acht de kans op een stoeltje volgend seizoen zeer klein.

Kansen van Kubica slinken na afwijzing Renault

In gesprek met AUTO, het magazine van de FIA, is Kubica openhartig over het najagen van zijn droom: weer Formule 1 rijden.

"Ik heb altijd gehoopt dat ik ooit nog een keer in de Formule 1 zou rijden, maar ik blijf wel realistisch. Op dit moment zijn de kansen op een stoeltje in de Formule 1 erg klein", is Kubica niet erg positief gestemd.

Mocht Kubica terugkeren in de Formule 1, dan maakt hij na acht jaar zijn rentree. De Pool reed zijn laatste wedstrijd in 2010, maar toen hij begin 2011 zwaar crashte tijdens een rallywedstrijd moest hij zijn Formule 1-stoeltje opgeven.

Volgens Kubica kan hij met het rijden in de Formule 1 een moeilijke periode achter zich laten. 

"Vaak wordt er gezegd dat de tijd alle wonden heelt, maar ik ga er juist steeds meer onder gebukt", refereert Kubica aan de periode na zijn heftige rallycrash waardoor hij moest stoppen met de Formule 1.

"Met het rijden in de Formule 1 kan ik een heftige en zware tijd afsluiten en bewijzen dat ik het nog steeds in me heb", is hij openhartig.

Momenteel strijdt Kubica met Felipe Massa en Paul di Resta om het tweede stoeltje bij Williams voor volgend jaar. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen