Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robert Kubica acht kans op rentree zeer klein

Lang leek het erop dat Robert Kubica zijn rentree in de Formule 1 kon gaan maken bij het team van Renault, maar nadat het team bekend maakte met Carlos Sainz en Nico Hulkenberg te gaan rijden volgend seizoen is de kans op een rentree erg geslonken. De Pool vestigt zijn hoop nu op Williams, maar acht de kans op een stoeltje volgend seizoen zeer klein.

In gesprek met AUTO, het magazine van de FIA, is Kubica openhartig over het najagen van zijn droom: weer Formule 1 rijden. "Ik heb altijd gehoopt dat ik ooit nog een keer in de Formule 1 zou rijden, maar ik blijf wel realistisch. Op dit moment zijn de kansen op een stoeltje in de Formule 1 erg klein" , is Kubica niet erg positief gestemd. Mocht Kubica terugkeren in de Formule 1, dan maakt hij na acht jaar zijn rentree. De Pool reed zijn laatste wedstrijd in 2010, maar toen hij begin 2011 zwaar crashte tijdens een rallywedstrijd moest hij zijn Formule 1-stoeltje opgeven.

Volgens Kubica kan hij met het rijden in de Formule 1 een moeilijke periode achter zich laten. "Vaak wordt er gezegd dat de tijd alle wonden heelt, maar ik ga er juist steeds meer onder gebukt" , refereert Kubica aan de periode na zijn heftige rallycrash waardoor hij moest stoppen met de Formule 1. "Met het rijden in de Formule 1 kan ik een heftige en zware tijd afsluiten en bewijzen dat ik het nog steeds in me heb" , is hij openhartig. Momenteel strijdt Kubica met Felipe Massa en Paul di Resta om het tweede stoeltje bij Williams voor volgend jaar.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'