© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica gaat testen voor Williams

24 sep. 2017 13:03 Rik Alkema 0 reacties
Nu de deur bij Renault is dichtgegooid voor Robert Kubica, richt de Pool zijn pijlen op het team van Williams. Naar alle verwachting verlengt Williams het contract met Lance Stroll en dus heeft het team nog één stoeltje vacant voor volgend seizoen. Onder de huidige kandidaten valt ook Robert Kubica.

Williams regelt privétest voor Robert Kubica

Lang leek het erop dat Renault Kubica als tweede rijder naast Nico Hulkenberg naar voren ging schuiven, maar het team koos uiteindelijk voor Carlos Sainz. De Spanjaard wordt van Red Bull geleend en daarmee is het F1-team voor volgend jaar compleet.

De comeback van de 32-jarige Kubica leek daarom ook van de baan, maar de Pool heeft zijn droom nog niet opgegeven. Momenteel is hij in gesprek met Williams, dat hem naast Felipe Massa en Paul di Resta als kandidaat voor een stoeltje op de lijst heeft staan.

Om te kijken wat Kubica in huis heeft gaat het team een test organiseren. Binnenkort zal Kubica dan ook testen in een Williams FW36 uit 2014.

Daarmee zal hij moeten bewijzen dat hij sneller is dan Felipe Massa en Paul di Resta. Massa wil graag nog een jaartje door, maar flirtte onlangs ook openlijk met de Formule E. 

Di Resta is al jaren de reserverijder van Williams en moest recentelijk tijdens de GP van Hongarije invallen voor Massa, die wegens ziekte moest afhaken. Omdat di Resta dat naar behoren deed, dingt hij ook mee naar het stoeltje.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen