© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Robert Kubica gaat voor Renault testen in Hongarije'

19 jul. 2017 17:29 Rik Alkema 0 reacties
Robert Kubica krijgt in Hongarije voor het eerst 'speeltijd' in een 2017-bolide. Volgens de Duitse krant Bild mag de Pool na twee succesvolle tests in een 2012-bolide nu laten zien wat hij kan in een bolide van dit seizoen. Mocht Kubica echt gaan testen, dan lijkt het een reuzenstap in de richting van een rentree in 2018, of misschien wel eerder.

'Robert Kubica krijgt officiële test bij Renault'

Volgende Bild gaat Renault binnen afzienbare tijd bevestigen dat Robert Kubica een in-season test gaat doen voor Renault, op 1 of 2 augustus. Mocht dit het geval zijn, dan mag hij voor het eerst serieus aan de bak voor het team. De eerste twee tests die Kubica deed in een 2012-bolide waren volgens Renault-teambaas Cyril Abiteboul om 'de fitheid te testen'. Blijkbaar zit het met de fitheid wel goed en ziet Renault het wel zitten met Kubica.

Kubica raakte in 2011 zwaar geblesseerd na een rallycrash. Gevreesd werd zelfs dat zijn arm geamputeerd moest worden, maar dat bleef de Pool gelukkig bespaard. In eerste instantie leek het alsof de racecarrière van Kubica over was, maar de Pool vocht zich dapper terug. De Formule 1 leek een onhaalbaar doel, maar met twee tests achter de rug en wellicht met een officiële test in het vooruitzicht komt het nu dichterbij dan ooit voor Kubica.

Bild gaat namelijk nog een stapje verder, door de stellen dat Kubica dit seizoen al voor Renault gaat rijden. Bij een positieve test zou hij het stoeltje overnemen van de door pech geplaagde Jolyon Palmer. De Brit kent tot nu toe een dramatisch seizoen, op alle vlakken. Pech teistert Palmer, maar zijn resultaten lopen ook ver achter op die van teamgenoot Hulkenberg. Alle 26 punten die het team tot nu toe behaalde, werden gepakt door de Duitser.

De geruchten rondom het plekje van Palmer zijn hardnekkig. Waar aan de ene kant de geruchten de ronde doen dat Palmer vervangen zou worden door Carlos Sainz, doen aan de andere kant geruchten de ronde dat Palmer wordt vervangen door Kubica. Volgens weer andere geruchten zou testcoureur Sergey Sitorkin Palmer moeten vervangen.

Genoeg gegadigden dus, maar voorlopig blijft Palmer waar hij zit. De zomerstop zal hierin een belangrijk kantelpunt zijn. Als Palmer in België ook achter het stuur zit, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk het seizoen afmaken. Volgens Bild kan het echter zomaar het geval zijn dat Robert Kubica dan achter het stuur zit.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen