Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Robert Kubica heeft aanbod van Williams op zak'

Komt de comeback van Robert Kubica in de Formule 1 er nu wel? De Pool is nog altijd in de race voor een stoeltje bij Williams voor volgend seizoen.

Robert Kubica reed tot en met 2010 in de Formule 1, waarna zijn carrière voortijdig tot een eind kwam door een zware rallycrash. Hierbij beschadigde de Pool spieren in zijn rechterarm, waardoor het besturen van een F1-bolide lange tijd niet mogelijk was.

Achter de schermen werkte Kubica hard aan zijn herstel en een plan om terug te keren in de Formule 1. Vorig jaar testte hij voor Renault en Williams, maar kwam het niet tot een racestoeltje. Dit seizoen is de Pool verbonden als test- en reserverijder aan het team van Williams, waarmee hij enkele keren uitkwam tijdens een vrije training. De kans op een comeback als racecoureur in 2019 is volgens Kubica zelf nog altijd aanwezig, waarbij hij een aanbod van Williams op zak zou hebben. Kubica weet zich door enkele sponsoren gesterkt, maar weet dat er diverse kapers op de kust zijn waaronder Esteban Ocon. In de komende dagen verwacht hij meer nieuws bekend te kunnen maken over zijn toekomst. Mocht de comeback van Kubica er na acht volledige seizoenen komen, dan is dat geen record. Jan Lammers keerde na ruim tien jaar weer terug in de koningsklasse van de autosport.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China