© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica: 'Ik kan terugkeren op mijn oude niveau'

20 jul. 2017 16:33 Rik Alkema 0 reacties
Robert Kubica is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor om een comeback te maken in de Formule 1. De Pool weet zeker dat hij weer op zijn oude topniveau kan terugkeren, ondanks het letsel dat hij opliep tijdens een rallycrash in 2011. De geruchten dat Kubica weer zou terugkeren in de Formule 1 werden onlangs weer nieuw leven ingeblazen, nadat Bild meldde dat Kubica voor Renault zou gaan testen in Hongarije. Tot nu toe is Kubica nog niet officieel bevestigd voor de test, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Robert Kubica klaar voor Formule 1-rentree

De in-season test die Kubica mogelijkerwijs gaat doen zou dan een laatste stap kunnen zijn richting een comeback. Met de test kan Kubica zijn superlicentie behalen en is hij in principe 'klaar' om in te stappen bij Renault. Zelf denkt Kubica dat hij zijn oude niveau weer kan halen, mocht hij terugkeren in de Formule 1.

"Het verschil met vroeger is alleen de bochtensnelheid, maar dat is een kwestie van trainen", vertelt Kubica aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. "Als de andere coureurs dat kunnen, dan kan ik het ook. Ik zal hard aan de bak moeten, maar ik ben ervan overtuigd dat ik op mijn niveau van 2010 kan terugkeren", is Kubica stellig. "En ik kan je vertellen, dat was best een hoog niveau!", voegt hij daar met een knipoog aan toe.

Na zijn ongeluk in 2011 zag Kubica het lange somber in, tot hij weer begon te trainen. Na enkele jaren was hij alweer in de rallysport actief, maar na verloop van tijd begon de Formule 1 toch weer te trekken aan de Pool. "Ik realiseer me nu hoeveel ik heb weten terug te krijgen wat mij ontnomen is tijdens het ongeluk in 2011. Nu Renault mij een kans heeft gegeven, durf ik die ook met beide handen aan te pakken", vertelt Kubica over de twee tests die hij tot nu toe heeft gedaan.

"Toen ik bij de eerste test in Valencia mijn auto klaar zag staan kreeg ik een bijzonder gevoel. Ik voelde dat dit de passie is waar ik voor leef. Ik wist dat ik me geen zorgen hoefde te maken en voelde een heerlijke rust in de cockpit. De rest ging eigenlijk allemaal vanzelf, alsof het nooit anders was geweest", vertelt Kubica openhartig over zijn eerste testdag bij Renault.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen