© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica: 'Ik rij nog net zo als vroeger'

04 dec. 2017 14:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Nog slechts één stoeltje valt er te vergeven in de Formule 1. Wie volgt Felipe Massa op bij het team van Williams? Of beter gezegd, durft Williams het aan om Robert Kubica een tweede kans in de Formule 1 te geven?

Robert Kubica ziet terugkeer in de Formule 1 absoluut zitten

De afgelopen maanden is er natuurlijk al veel gezegd en geschreven over een mogelijke terugkeer van Kubica in de Formule 1. De Pool maakte in 2006 zijn debuut in de Formule 1 en werd vanaf het begin gezien als een groot talent.

Dat onderstreepte hij ook met maar liefst 10 podiumplekken in 60 races met als hoogtepunt natuurlijk zijn overwinning tijdens de GP van Canada in 2008. Door zijn crash tijdens een rallyrace in 2011 kwam er helaas vroegtijdig een einde aan zijn veelbelovende Formule 1 carrière.

De verbazing in de paddock was dan ook groot toen zijn naam eerder dit jaar ineens opdook bij Renault. Hij reed voor de Franse renstal meerdere testritten maar Renault koos uiteindelijk toch voor de jongere Carlos Sainz. Nu heeft hij zijn hoop gevestigd op het enige overgebleven stoeltje bij Williams.

Tijdens de Autosport Awards in Londen liet Kubica in ieder geval aan de pers weten dat hij zelf geen enkele belemmering ervaart tijdens het racen. Sterker nog, volgens hem racet hij net zoals vroeger.

"In mijn dagelijkse leven heb ik eigenlijk meer beperkingen dan tijdens het racen. Mijn beperkingen zijn minder erg dan het lijkt. Qua rijstijl rij ik 90% hetzelfde als vroeger. Ik ben daarnaast ook ontzettend fit. Het is trouwens wel bizar om te merken hoe snel het brein zich aanpast aan andere omstandigheden."

Volgens Kubica staat niks zijn terugkeer dan ook in de weg.

"Natuurlijk is het jammer dat mijn carrière door diverse blessures stil heeft gelegen. Ik heb in ieder geval geleerd hoe ik ermee moet leven en hoe ik met mijn beperkingen een Formule 1 auto moet besturen. Zelf ben ik enorm verrast over de resultaten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen