© F1.com

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica: 'Ik wil niet eindigen zoals Alesi’

05 jun. 2018 09:25 Rik Alkema 0 reacties
Op 8 juni 2008 schreef Robert Kubica Formule 1-geschiedenis. Hij werd de eerste Poolse autocoureur die een Formule 1-wedstrijd won en leidde ook nog eens het kampioenschap na een zeer goed weekend in Canada. Tien jaar later is er veel gebeurd met Kubica en heeft hij geen overwinningen meer op zijn naam geschreven, al ziet hij daar zelf nog graag verandering in komen.

Robert Kubica denkt terug aan zijn eerste en enige F1-overwinning

Een jaar eerder sloeg het noodlot nog keihard toe voor Robert Kubica tijdens de Grand Prix van Canada. Terwijl hij Jarno Trulli op de hielen zat schoof zijn wagen van de baan en knalde hard in de muur. Een onvoorstelbaar harde klap volgde, maar wonder boven wonder bleef Kubica ongedeerd op een verstuikte enkel na.

"Ik wist niet goed wat ik moest voelen toen ik daar een jaar later weer stond", vertelt Kubica tegen Formula1.com. "Het was een harde klapper, maar het meest schokkende vond ik dat ik slechts licht gewond was. Ik heb veel geluk gehad die dag", is Kubica nuchter.

Maar in 2008 lagen de kaarten er heel anders bij voor Kubica. Hij won de wedstrijd, schreef geschiedenis en schaarde zich bij de illustere club van mensen op aarde die een Formule 1-overwinning wisten te behalen.

"Ik kan me nog herinneren dat Jean Alesi na afloop lachend zei: 'Robert, word niet zoals ik. Ik won één Grand Prix, in Canada'", vervolgt Kubica. "Die zin bleef de jaren erna in mijn hoofd rondspoken."

De uitspraak van Alesi bleek echter profetisch, want in de wedstrijden erna zakte het team van BMW-Sauber weg en kon Kubica geen gooi meer doen naar een overwinning. Toen Kubica in 2011 levensgevaarlijk gewond raakte leek de uitspraak onomkeerbaar, maar Kubica heeft de handdoek nog niet geworpen.

"Het is grappig dat Jean het voorspelde, al weet ik zeker dat hij mij het allerbeste gunt. Dat is nou eenmaal het leven, maar er is nog tijd om er wat aan te doen", aldus de strijdvaardige Pool.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen