Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robert Kubica: 'Mijn doel is nog steeds een stoeltje in de Formule 1'

Niet Robert Kubica maar Sergey Sirotkin heeft het tweede stoeltje bij Williams veroverd, zo maakte het team gisteren bekend. Kubica bindt zich wel aan Williams als test- en reservecoureur, maar geeft zijn droom om ooit volledig terug te keren in de Formule 1 nog niet op.

Robert Kubica, inmiddels 33 jaar, keert terug in de Formule 1, na 8 jaar afwezigheid door een horrorcrash in 2011. Hij doet dat echter 'slechts' als testcoureur en niet als fulltime coureur, wat hij wel in gedachten had. Toch ziet Kubica genoeg kansen. "Ik ben erg verheugd dat ik aan de slag mag gaan als test- en reservecoureur bij Williams" , laat Kubica weten. "Ik voel me beter dan ooit tevoren, maar daar heb ik hard voor moeten werken. Daarom ben ik Williams erg dankbaar voor deze kans."

Kubica ziet zijn rentree echter als opstapje naar het 'echte werk', wat nog altijd het doel is. "Mijn doel is nog altijd om weer fulltime coureur in de Formule 1 te worden." "Maar dit is een geweldig opstapje om dat doel te bereiken" , aldus Kubica. "Ik heb genoten van de tests die ik gedaan heb in de 2017-bolide en ik kan daarom niet wachten totdat ik in de 2018-bolide rij. Ik heb erg veel zin om Williams vooruit te helpen" , besluit Kubica strijdvaardig.

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team