Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Robert Kubica vervangt Palmer bij Renault vanaf GP België'

Formule 1 coureur Jolyon Palmer moet vrezen voor zijn toekomst bij het Renault F1 team. De Brit staat zwaar onder druk nu de resultaten uitblijven. Robert Kubica klopt op de deur om hem te vervangen. Het zou een sensationele comeback zijn van de Pool.

De 32-jarige Robert Kubica mag volgende week testen in de Renault R.S. 17 van Jolyon Palmer. Op de Hungaroring krijgt hij de kans om zichzelf te bewijzen tijdens een echte performance test. Kubica kwam recent twee dagen in actie in een oude Renault bolide om weer te wennen aan de Formule 1. De Pool stond te boek als een groot talent en had een prachtige carrière in het vooruitzicht. In de winter van 2011 kwam er abrupt een einde van de Formule 1 carrière van Kubica na een zwaar rallyongeval. Hierbij liep hij onder andere schade op aan zijn arm.

Volgens het Duitse Bild staat alleen een succesvolle test van Kubica op de Hungaroring de vervanging van Palmer nog in de weg. Daarnaast moet de Pool ook nog aantonen dat hij op eigen kracht binnen vijf seconde uit de auto kan stappen, iets wat de F1-regels voorschrijven. Als beide tests succesvol zijn dan zou dit het einde betekenen van Palmer bij Renault. Kubica zou dan na zes jaar afwezigheid tijdens het GP weekend in België zijn comeback vieren.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi