© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica vestigt zijn hoop op Williams

18 sep. 2017 11:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Robert Kubica dacht lange tijd kans te maken op een stoeltje voor 2018 bij Renault F1. De Franse renstal geeft echter de voorkeur aan Carlos Sainz waardoor het lastig wordt voor Kubica om nog ergens onderdak te vinden.

Williams enige optie voor terugkeer van Kubica in Formule 1

De tijd voor Robert Kubica begint echter te dringen. De meeste Formule 1 teams hebben hun coureurs voor 2018 inmiddels bevestigd. Toch wil Robert Kubica zijn droom om terug te keren op het hoogste niveau nog niet opgeven. De Pool heeft inmiddels de wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, aangesteld als zaakwaarnemer.

Volgens de laatste berichten is Kubica momenteel in beeld bij het team van Williams. Williams heeft voor 2018 inmiddels Lance Stroll bevestigd maar twijfelt nog of het door moet gaan met Felipe Massa.

Massa zelf heeft al aangegeven dat hij alleen bij Williams wil blijven als het team hem er ook echt graag bij wil houden. Het probleem van Williams is echter dat ze minimaal één coureur in huis moeten hebben van 25 jaar of ouder vanwege de sponsorverplichtingen van Martini.

Volgens Speedweek gaat Robert Kubica binnenkort een test uitvoeren voor Williams. Dit gebeurt dan in een auto van 2014 tijdens het testprogramma van Lance Stroll. De Pool heeft inmiddels al werk voor Williams verricht in de simulator en heeft daarbij dusdanig indruk gemaakt dat het team hem serieus overweegt voor 2018.

Zijn nieuwe zaakwaarnemer, Nico Rosberg, komt hem dan goed van pas. Rosberg reed namelijk van 2006 tot 2009 voor Williams en geniet als kersverse wereldkampioen het nodige aanzien in de paddock.

Naast Kubica zijn ook Paul di Resta en Jolyon Palmer in beeld bij Williams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen