© Williams

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica weet wat hij waard is als Formule 1 coureur

03 jun. 2018 16:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Lang was Robert Kubica in de race voor het tweede stoeltje bij het team van Williams maar het team koos uiteindelijk voor Sergey Sirotkin. Tijdens de eerste vrije training in Monaco liet Kubica in ieder geval zien dat hij het nog steeds in zich heeft.

Kubica: 'Ik mis de competitie

In zijn enige vrije training tot nu toe was hij direct sneller dan teamgenoot Stroll. Kubica zelf was hier totaal niet verbaasd over.

"Ik weet wat ik waard ben als coureur en hoef dan ook niet naar rondetijden te kijken ter bevestiging. Als ik elke week zou rijden dan is er natuurlijk meer ruimte voor verbetering. De vraag is wat er ontbreekt, als er al iets ontbreekt," aldus de Pool tegenover Formule 1 magazine.

Het verhaal van Kubica is natuurlijk bekend. Hij werd gezien als een groot talent maar een crash tijdens een rally maakte een einde aan zijn Formule 1 carrière. Als gevolg van zijn crash liep Kubica ernstige letsel op aan zijn rechterarm waardoor gevreesd werd dat hij nooit meer zou kunnen rijden.

Ondanks zijn beperkingen voelt Kubica geen belemmeringen bij het rijden in een Formule 1 auto.

"Ik rij op een manier die mijn lichaam en mijn beperkingen toestaan. Na mijn ongeluk leerde ik hoe ik een rotonde moest nemen in een gewone auto. Zo hoef je het stuur niet eens vast te hebben, je kunt ook de wrijving gebruiken om te draaien. Waarschijnlijk is de manier waarop ik nu rij voldoende. Anders stond ik hier niet en had ik deze kans niet gekregen."

Kubica erkent eerlijk dat hij blij is met zijn rol als testcoureur bij Williams maar dat hij wel de competitie mist. Toch houdt hij zich niet bezig met een eventuele comeback op het hoogste niveau.

"Een vrije training of testen is voor mij geen competitie, het gaat erom dat je op zondag op de grid staat. Ik ben blij met wat ik nu heb bereikt. Ik ben een coureur en ook al race ik nu niet, ik voel me coureur."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen