Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robert Kubica wil geen veldvulling in de Formule 1 zijn

Het is nog altijd afwachten tot het F1-team van Williams de knoop doorhakt over het lot van Robert Kubica. De Pool aast op een terugkeer in de Formule 1 en staat op poleposition.

Een comeback van Kubica in de Formule 1 zou een sprookje zijn, maar de Pool is niet van plan om als veldvulling te opereren. Hij wil zijn oude niveau halen, waarbij hij gaat voor het hoogst haalbare. " Ik wil niet rondrijden als veldvulling. Ondanks mijn fysieke beperking en het feit dat ik zeven jaar niet in de F1 heb gereden, moet ik ervoor zorgen dat ik maximaal presteer en de echte Robert Kubica laat zien." " Je praat wel met iemand die al moeite had om met een podiumplaats blij te zijn."

In zijn jaren bij BMW Sauber was Kubica de revelatie van de Formule 1 samen met generatiegenoten als Lewis Hamilton. In 2008 won Kubica in Canada zijn enige Grand Prix en pakte hij de leiding in het WK. Williams hoopt voor de kerst haar line-up bekend te maken. Lance Stroll komt in 2018 voor het F1-team uit en voor het andere stoeltje zijn Kubica en Sirotkin in de race. De comeback moet in ieder geval glansrijk zijn. " Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben als ik de kans krijg en mijzelf zo goed mogelijk voorbereiden. Iedere dag dat ik in een F1-auto zit krijg ik mee vertrouwen en het gevoel dat dit mijn kans is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi