Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Robin Frijns

Frijns begint Formule E-seizoen na 'kleine overwinning' met nieuw team

Robin Frijns is na het vertrek van Nyck de Vries de enige overgebleven Nederlander in de Formule E. Hij begint dit jaar aan een nieuw avontuur bij ABT Cupra. Dat hij op de grid kan staan met zijn team is volgens de teameigenaar echter al een kleine overwinning op zich.

Cupra Abt 2023 Formula E
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Abt

Het nieuwe Formule E-avontuur van Robin Frijns wordt een pittige. Hij maakte afgelopen periode na vier jaar de overstap van Envision Racing naar het nieuwe ABT Cupra-team. Het Duitse ABT keert na een jaar afwezigheid terug in de sport, nadat het eind 2021 verdween toen ook Audi, waarmee het samenwerkte, besloot te stoppen met Formule E.

Aan de vooravond van het nieuwe Formule E-seizoen, dat dit weekend in Mexico begint, blikt Frijns vooruit op het nieuwe jaar. Dit jaar begint er een nieuw tijdperk in de Formule E, want de nieuwe Gen3-bolides worden in gebruik genomen. Deze moeten voor spectaculaire races zorgen.

ABT staat echter op achterstand ten opzichte van de andere, grotere teams. Tijdens de testdagen kwam men aan zonder nog maar een meter te hebben gereden en waren er veel opstartproblemen. Frijns voorspelt dan ook een lastige eerste paar maanden bij zijn nieuwe team, waar hij uit zijn DTM-periode wel al veel mensen kent.

Stap voor stap

Tijdens de testdagen reed Frijns drie dagen in zijn bolide, maar waren er veel problemen. In totaal reed hij slechts zo'n 20 ronden. Tijdens de proefrace was hij een van de snellere coureurs, maar waren er volgens de Nederlander veel problemen op de achtergrond. Hij wil dan ook dat zijn team het stapje voor stapje gaat bekijken.

"We hebben in aanloop naar het seizoen weinig tijd doorgebracht in de auto, dus de seizoensouverture in Mexico zal absoluut een grote uitdaging voor ons team worden. We moeten het daarop stapje voor stapje benaderen", aldus de tweevoudig E-Prix-winnaar aan de vooravond van het raceweekend.

"Als we echter geen fouten maken en de auto met ons meewerkt, dan bevinden we ons in de positie om een mooi aantal punten te pakken", aldus de Limburger, wiens teamgenoot Nico Müller er zin in heeft.

"Mexico is de perfecte locatie voor de eerste race van het seizoen. De atmosfeer met de enthousiaste fans is uniek, zeker in het stadion. Daar kan je de mensen horen als je in je raceauto zit. De voorbereiding is voor een coureur eigenlijk altijd tekort, maar we hebben zin in het nieuwe Formule E-tijdperk."

De woorden van teameigenaar Hans-Jurgen Abt spreken echter boekdelen over de verwachtingen. "Dat we hier in Mexico op de startgrid staan is eigenlijk al een kleine overwinning voor ons. We hebben keihard gewerkt om met ons eigen team terug te keren op de grid. Bedankt aan het hele team."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull