Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robin Frijns: 'DTM net zo professioneel als Formule 1'

Robin Frijns staat aan de vooravond van zijn DTM-debuut. De Nederlander is goed op zijn plek in het Duitse kampioenschap, dat wat hem betreft net zo professioneel in elkaar zit als de Formule 1.

Robin Frijns zocht na zijn mislukte Formule 1-avontuur zijn heil in de GT-racerij, waar hij in aanraking kwam met Audi. Hij reed zich met het merk in de kijker en wist zo een DTM-contract bij de Duitse autobouwer af te dwingen. Het is een klasse die qua professionaliteit niet onder doet voor de Formule 1. "Als je de fabriek inloopt, weet iedereen wie je bent. Die vele mensen zijn allemaal voor jou aan het werk, omdat ze je waarderen als coureur. Andere klassen zijn misschien niet minder professioneel, maar wel kleinschaliger" , zo laat Frijns in gesprek met Motorsport.com weten.

De Formule 1-carrière van Robin Frijns was van korte duur. Wat testwerk bij Sauber en Caterham hielp Frijns' Formule 1-droom en het plezier in de sport om zeep. De keuze voor de GT-racerij was dan ook een bewuste: "Ik had er geen lol meer in. Ik voelde me in de Formule 1 ondergewaardeerd en dus besloot ik in de GT3's te gaan rijden. Ik vond het plezier terug en met het plezier kwamen de goede resultaten. Als ik me goed voel, stap ik lachend in de auto en dan gaat alles vanzelf."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"