Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robin Frijns werd overvallen door DTM-uitnodiging van Audi

Dit jaar maakt er weer een Nederlander zijn opwachting in de DTM. Niemand minder dan Robin Frijns maakt zijn debuut in de DTM voor het team van Audi. Aan hem de zware taak om DTM-legende Mattias Ekström te vervangen.

Robin Frijns maakt inmiddels alweer sinds 2015 deel uit van het programma van Audi en heeft zich duidelijk in de kijker gereden in andere raceklasses. Frijns werd namelijk tot twee keer toe als kampioen gekroond in de Blancpain. Audi schroomde dan ook niet om de Nederlander als eerste te bellen toen Mattias Ekström zijn afscheid van de DTM aankondigde. Voor velen kwam dit als een verrassing, zo ook voor Frijns zelf. Aan Motorsport.com laat onze landgenoot weten dat hij zelf ook erg verrast was.

"Waarschijnlijk stond ik bovenaan de lijst van Audi. De DTM is een geweldige raceklasse waar iedere coureur wel deel van wil uitmaken. Ik ben dan ook erg blij met de kans die Audi mij biedt om in de DTM te gaan racen." Frijns benadrukt vervolgens dat hij het telefoontje van Audi totaal niet had verwacht. "Het was niet iets wat al maanden speelde. Ik kreeg een telefoontje nadat Ekström zijn afscheid aankondigde en wist het dus ook pas enkele dagen voordat de beslissing wereldkundig werd gemaakt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi