Robin Frijns werd overvallen door DTM-uitnodiging van Audi

Dit jaar maakt er weer een Nederlander zijn opwachting in de DTM. Niemand minder dan Robin Frijns maakt zijn debuut in de DTM voor het team van Audi. Aan hem de zware taak om DTM-legende Mattias Ekström te vervangen.

Robin Frijns heeft indruk gemaakt op Audi

Robin Frijns maakt inmiddels alweer sinds 2015 deel uit van het programma van Audi en heeft zich duidelijk in de kijker gereden in andere raceklasses. Frijns werd namelijk tot twee keer toe als kampioen gekroond in de Blancpain.

Audi schroomde dan ook niet om de Nederlander als eerste te bellen toen Mattias Ekström zijn afscheid van de DTM aankondigde. Voor velen kwam dit als een verrassing, zo ook voor Frijns zelf.

Aan Motorsport.com laat onze landgenoot weten dat hij zelf ook erg verrast was.

"Waarschijnlijk stond ik bovenaan de lijst van Audi. De DTM is een geweldige raceklasse waar iedere coureur wel deel van wil uitmaken. Ik ben dan ook erg blij met de kans die Audi mij biedt om in de DTM te gaan racen."

Frijns benadrukt vervolgens dat hij het telefoontje van Audi totaal niet had verwacht.

"Het was niet iets wat al maanden speelde. Ik kreeg een telefoontje nadat Ekström zijn afscheid aankondigde en wist het dus ook pas enkele dagen voordat de beslissing wereldkundig werd gemaakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen