Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Rode vlag deed schitterende Ricciardo pijn: "Maar dat wil ik niet te hard zeggen"

Daniel Ricciardo beleefde een sterk Grand Prix-weekend in Mexico. De AlphaTauri-coureur vocht in de race met Mercedessen en McLarens en haalde zes belangrijke punten binnen voor het constructeurskampioenschap.

Ricciardo Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

P4 in de kwalificatie, P7 in de race. Daar kan de toch al goedlachse Daniel Ricciardo mee thuiskomen. De Australiër hield zich vanaf zijn startpositie goed staande in de openingsfase, totdat de rode vlag werd gezwaaid door een flinke crash van Kevin Magnussen. Ricciardo was net gestopt, moest op de harde band verder en zag George Russell en Lando Norris, die op de mediums reden, voorbijschieten. The Honey Badger denkt dat er meer in had gezeten, maar is desondanks blij.

"Ik denk dat de race tot aan de rode vlag goed verliep", vertelt Ricciardo tegenover onder andere RacingNews365. "Die deed ons pijn, maar dat wil ik niet te hard zeggen. Kevin maakte namelijk een flinke crash mee en het belangrijkste is dat hij in orde is. Wij hadden daarna geen mediums meer over, dus dat zorgde wel voor wat nervositeit aan de pitmuur. Toch is het heel mooi dat we zes punten pakken."

Ricciardo wilde duel met Russell niet in tranendal laten eindigen

Ricciardo daagde in de absolute slotfase George Russell nog uit voor de zesde plaats, al deed hij dat wel met een staaltje voorzichtigheid. "Ik heb alles gegeven om hem nog in te halen. Ik denk dat zijn banden een tik hebben gekregen toen Norris hem inhaalde, alleen had ik niet verwacht dat ik hem nog kon aanvallen. Op een gegeven moment zag ik een klein gaatje aan de buitenkant, maar ik wist meteen dat we er dan samen af gingen vliegen. Toen heb ik eieren voor mijn geld gekozen. George verdedigde goed."

De achtvoudig Grand Prix-winnaar hoopt dat AlphaTauri de positieve reeks een vervolg kan geven. Het team uit Faenza passeerde Alfa Romeo en Haas in het constructeurskampioenschap. "Ik ben heel blij met deze punten. Yuki (Tsunoda red.) pakte vijf punten in de Verenigde Staten, dus dat is een grootse prestatie van het team. Misschien had er vandaag een simpele vijfde plaats ingezeten, maar de tevredenheid overheerst. We hadden beter kunnen eindigen zonder de rode vlag, maar dat is racen. Aan de ene kant kan je zeggen dat het ongelukkig was, maar aan de andere kant hadden we bij de herstart ook kunnen crashen ofzo."

Ricciardo zag het aankomen

De Australiër voelde het al aan zijn water dat er zo'n lekker weekend aan zat te komen. "Na de vorige week, ben ik niet verrast dat we een goed weekend hebben. Het is nooit een garantie, maar ik was er gewoon klaar voor. De kant die we met de afstelling op zijn gegaan, stelde mij in staat om wat meer vertrouwen te krijgen in de auto."

"Ik ben dan ook heel blij. Het kan nog beter hoor, want mijn eerste sector was in de race bijvoorbeeld niet heel consistent. Dus absoluut nog steeds wat ruimte voor verbetering, maar over het algemeen ben ik heel tevreden met het weekend", aldus Ricciardo, die met AlphaTauri op jacht gaat naar P7 in het kampioenschap.

"Als we deze vorm door kunnen trekken, is dat absoluut mogelijk. Het is lastig te zeggen. Brazilië is weer een heel ander circuit, maar wel qua downforce ongeveer dezelfde afstelling met veel downforce. Misschien helpt dat ons. In Las Vegas hebben we een heel lang recht stuk, dus waarschijnlijk glijden we daar iets meer in het rond dan normaal, maar in Brazilië kan het wel eens goed gaan", aldus de goedlachse coureur.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"