© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Romain Grosjean stunt met P6: 'Eindelijk weer eens een goede race'

10 jul. 2017 12:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Romain Grosjean is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij het team van Haas F1. Tot nu toe verloopt het seizoen nog vrij wisselvallig. Vooral over de remmen in zijn auto klaagt de Fransman steen en been. In Oostenrijk viel alles op zijn plaats en reed Grosjean zich na een verdienstelijke zesde plek.

Romain Grosjean maakte zich niet druk om de betrouwbaarheid van zijn auto

In Oostenrijk verliep het vanaf de vrije trainingen wel lekker voor de inmiddels 31-jarige coureur. Zowel hij als zijn teamgenoot Magnussen bewezen dat het met de snelheid van de Haas F1 bolide op de Red Bull Ring wel goed zat.

Tijdens de kwalificatie noteerde Grosjean de zevende tijd maar profiteerde hij van de gridstraf van Hamilton. Hij vertrok vanaf P6 in de race en wist deze positie uiteindelijk ook te behouden.

Grosjean vertrekt dan ook met een positief gevoel uit Oostenrijk.

"Het was echt een geweldige race. Vooral de eerste ronden waren fantastisch. Ik pakte zelfs enkele posities bij de start. Tegen Kimi en Lewis was ik natuurlijk niet opgewassen maar ik had een mooi gevecht met Perez. Hij was flink aan het pushen maar ik kon hem achter mij houden. De auto voelde dit weekend erg goed. Je ziet ook dat wij als wij de juiste downforce en drag weten te vinden dat we erg snel zijn. "

Voor zijn teamgenoot Magnussen eindigde het weekend in mineur. De Deen moest zijn race vroegtijdig staken. Grosjean liet weten dat hij dit niet mee had gekregen tijdens de race.

"Nee, ik was niet bang voor de betrouwbaarheid van mijn auto. Ik wist ook niet dat Kevin was uitgevallen trouwens. We hadden op zaterdag wel problemen met de ophanging, dus ik bleef uit de buurt van de kerbs. Je kunt er wel over heen rijden maar de kans is groot dat de auto dan stuk gaat. Ik heb echter geen idee wat er met Kevin is gebeurd in de race. "

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen