© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Romain Grosjean geeft droom van F1-contract bij Ferrari niet op

23 mei 2018 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De seizoensstart verliep dramatisch voor Romain Grosjean. De Fransman is hopeloos uit vorm en stapelt fout op fout. Desondanks geeft hij zijn droom om voor Ferrari te racen niet op.

Grosjean: 'Iedereen maakt fouten'

Romain Grosjean maakte er in het verleden geen geheim van dat hij graag wil racen voor het Formule 1-team van Ferrari. Ook na zijn zeer zwakke seizoensstart houdt hij vast aan zijn droom. 

"Ik heb fouten gemaakt, maar iedereen maakt fouten. We zijn geen robots. Ik weet ook zeker dat als je een nieuwsartikel maakt je soms ook fouten maakt. Typefouten en dingen die anderen zien en aanpassen. Daarbij heb je de kans om het te herstellen zonder dat iemand het ziet."

"Ik probeer altijd te begrijpen waarom ik een fout heb gemaakt. Wat is er gebeurd? Wat kon ik anders doen? Hoe kan ik de fout in de toekomst voorkomen", laat Grosjean aan Motorsport-Magazin.com weten.

Bij Ferrari loopt het contract van Kimi Raikkonen aan het einde van dit seizoen af. Het lijntje tussen de teams van Haas F1 en Ferrari is kort en Grosjean droomt ook van het stoeltje van Raikkonen. Vooralsnog lijken zijn kansen daarop klein, maar zijn droom geeft de Fransman niet op.

"Natuurlijk wil ik op een dag voor Ferrari rijden, daar zal ik ook nooit nee tegen zeggen. Dat is mijn grote droom en dat ontken ik niet. Ik ben echter niet naar Haas gegaan omdat ik dacht dat ik zo bij Ferrari terecht zou komen. Dat was een shortcut die de media bedachten."

"Ik ben hier naar toe gegaan omdat ik denk dat Haas me helpt in mijn ontwikkeling en ik hier een betere coureur kan worden. Op een dag wil ik vechten voor de wereldtitel als ik die kans krijg."

Het F1-contract van Romain Grosjean loopt eind 2018 af. De Fransman wil graag bij Haas blijven.

"Ik wil hier graag blijven en denk dat het team mij ook graag wil behouden. Ik kan echter niet voor hun praten, maar denk dat we blij zijn met onze samenwerking en nog verder kunnen verbeteren. Zeker met het oog op de nieuwe regels voor 2021. Deze bieden de teams de kans om de rangorder flink te veranderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen