Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Romain Grosjean: 'In de juiste wagen word ik wereldkampioen'

Volgens Romain Grosjean zou hij in de juiste wagen wereldkampioen kunnen worden op dit moment. De Fransman is er van overtuigd dat hij genoeg ervaring en snelheid heeft om de wereldtitel in de Formule 1 binnen te slepen. Het enige wat nog ontbreekt is de juiste wagen onder de kont.

Romain Grosjean is inmiddels bezig aan zijn zesde volledige seizoen in de Formule 1 en zijn tweede seizoen bij de Amerikaanse nieuwkomer Haas F1. Helaas voor Grosjean heeft hem dat nog geen transfer naar een topteam opgeleverd en valt hij dikwijls het meest op door zijn geklaag over de boordradio. Grosjean erkent dan ook dat hij emotioneel gezien nog moet verbeteren. "Je concentratie houden wanneer je gefrustreerd raakt, bijvoorbeeld over niet functionerende remmen, is iets waar ik nog aan moet werken" , zei Grosjean tegenover Motorsport.com .

Toch denkt Grosjean dat hij over het geheel gezien klaar is voor de volgende stap. "Ik denk nog steeds dat er een dag komt waarop alles goed valt en ik een overstap kan maken naar een topteam. Over het geheel gezien kan ik op dit moment, met mijn ervaring en kwaliteiten, wereldkampioen worden in een geschikte wagen" , aldus Grosjean. Als voorbeeld neemt Grosjean Valtteri Bottas. "Ik denk dat Valtteri op 1 december vorig jaar ook niet had verwacht dat hij in een winnende auto zou rijden dit seizoen. Dingen kunnen opeens snel gaan, dus ik hoop dat ik snel mijn kans krijg" , besluit Grosjean. Romain Grosjean heeft nog een contract tot en met 2018 bij Haas F1. Mocht er een overstap komen, dan komt deze dus waarschijnlijk pas over zo'n 1,5 jaar.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"