Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Romain Grosjean: 'Ontwikkeling Honda maakt Formule 1 spannender'

Na drie moeizame jaren met McLaren gaat Honda dit Formule 1 seizoen de uitdaging aan met Toro Rosso. Al gelijk in de tweede race sloegen ze toe met een vierde plek voor Pierre Gasly.

Ondanks dat Haas F1 in Bahrein het nakijken had en achter Toro Rosso eindigde, is Romain Grosjean blij met de ontwikkeling van de Japanse motorfabrikant. "Natuurlijk was ik niet blij dat Toro Rosso voor ons eindigde maar ik ben wel blij dat Honda, nu samen met Toro Rosso, zo'n goed resultaat heeft gescoord. Iedereen had verwacht dat ze na een sterke kwalificatie in de race terug zouden zakken maar dat is niet gebeurd. Dit is voor de Formule 1 geweldig." Vorig jaar was Force India meestal 'best of the rest' maar dit jaar is de strijd om de vierde plek een stuk onvoorspelbaarder.

Grosjean verwacht dat het ook tijdens de GP van China weer een spannend gevecht wordt in het middenveld. "In Melbourne was het Haas, Renault, McLaren en dan Toro Rosso. In Bahrein was het Toro Rosso, Haas, Renault en dan McLaren. Het zit dicht bij elkaar en dat maakt het super spannend. Ook in de kwalificaties moet je geweldig presteren, net als in de race natuurlijk. Hopelijk lukt het ons om de anderen voor te blijven."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'