© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Romain Grosjean verrast met zevende tijd in kwalificatie

08 jul. 2017 18:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Romain Grosjean zat er net als zijn teamgenoot Magnussen het hele Formule 1 weekend in Oostenrijk al goed bij. Een top 10 klassering tijdens de kwalificatie was dan ook haalbaar. De Haas coureur maakte deze verwachting dan ook waar en verraste met de zevende tijd.

Grosjean tevreden over de afstelling van zijn auto in Oostenrijk

Net als veel Formule 1 coureurs had ook Romain Grosjean wel wat momentjes op de Red Bull Ring in Spielberg. Ook in de kwalificatie verliep het niet helemaal zonder problemen. De Fransman viel aan het einde van de beslissende sessie stil en zorgde daarmee voor een vroegtijdige einde van de kwalificatie. Ondanks dit incident sprak Grosjean na afloop tegenover Ziggo Sport van een goede kwalificatie voor het team van Haas F1.

"We waren vandaag inderdaad erg sterk in de kwalificatie. Met beide auto's eigenlijk, het was alleen erg jammer voor Kevin dat hij een probleem kreeg met zijn ophanging. Mijn auto ging aan het einde van de sessie in de antistall-modus, dat was erg jammer."

De afgelopen races klaagde Grosjean regelmatig over zijn auto. In Oostenrijk klopte het allemaal en daar was de Haas F1 coureur dan ook erg blij mee.

"De reden dat we hier zo goed gaan, is dat we de auto zo optimaal mogelijk hebben afgesteld. De balans tussen neerwaartse druk en motorvermogen is goed. We krijgen nu de banden ook sneller in het juiste raamwerk. Ik ben dan ook erg tevreden over mijn kwalificatie."

Door de gridstraf van Lewis Hamilton start Grosjean vanaf P6.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen