Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Romain Grosjean verrast met zevende tijd in kwalificatie

Romain Grosjean zat er net als zijn teamgenoot Magnussen het hele Formule 1 weekend in Oostenrijk al goed bij. Een top 10 klassering tijdens de kwalificatie was dan ook haalbaar. De Haas coureur maakte deze verwachting dan ook waar en verraste met de zevende tijd.

Net als veel Formule 1 coureurs had ook Romain Grosjean wel wat momentjes op de Red Bull Ring in Spielberg. Ook in de kwalificatie verliep het niet helemaal zonder problemen. De Fransman viel aan het einde van de beslissende sessie stil en zorgde daarmee voor een vroegtijdige einde van de kwalificatie. Ondanks dit incident sprak Grosjean na afloop tegenover Ziggo Sport van een goede kwalificatie voor het team van Haas F1. "We waren vandaag inderdaad erg sterk in de kwalificatie. Met beide auto's eigenlijk, het was alleen erg jammer voor Kevin dat hij een probleem kreeg met zijn ophanging. Mijn auto ging aan het einde van de sessie in de antistall-modus, dat was erg jammer."

De afgelopen races klaagde Grosjean regelmatig over zijn auto. In Oostenrijk klopte het allemaal en daar was de Haas F1 coureur dan ook erg blij mee. "De reden dat we hier zo goed gaan, is dat we de auto zo optimaal mogelijk hebben afgesteld. De balans tussen neerwaartse druk en motorvermogen is goed. We krijgen nu de banden ook sneller in het juiste raamwerk. Ik ben dan ook erg tevreden over mijn kwalificatie." Door de gridstraf van Lewis Hamilton start Grosjean vanaf P6.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'