Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Romain Grosjean: 'Zet mij in de Mercedes auto en ik win races'

Romain Grosjean draait inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in de Formule 1. Toch is het hem nog nooit gelukt om een race te winnen. In 2015 stond hij voor de laatste keer op het podium tijdens de GP van België maar de Fransman is ervan overtuigd dat hij alle kwaliteiten in huis heeft om races te winnen.

In 2016 stapte de Fransman over naar het nieuwe Formule 1 team van Haas F1 en sindsdien is het podium verder weg dan ooit. In gesprek met ESPN laat Grosjean weten dat hij nog wel verwacht dat Haas F1 dit jaar voor verrassingen gaat zorgen. "Onze auto is ongelofelijk snel dus we hebben een prima fundering om op te bouwen. Ik denk dan ook we dit seizoen nog wel wat gaan laten zien." De Fransman stond inmiddels tien keer op het podium, maar volgens hem hadden daar eigenlijk twee overwinningen bij moeten zitten. "In Duitsland in 2013 had ik gemakkelijk kunnen winnen maar een safety car gooide roet in het eten. In 2012 had ik kunnen winnen in Valencia maar kreeg ik problemen met mijn auto. Het geluk was duidelijk niet aan mijn zijde."

Ondanks dat zijn naam niet vaak meer wordt gelinkt aan een topteam is Grosjean ervan overtuigd dat hij alles in zijn mars heeft om te presteren bij een topteam. "Tegenwoordig moet je in één van de beste auto's op de grid zitten om te kunnen winnen. Maar ik weet zeker dat als ik in zo'n bolide zit dat ik dan races win. Ik zou nog prima wereldkampioen kunnen worden."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'