Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Rosberg: "Alleen de fenomenale Verstappen is dominant, Red Bull niet"

Er was afgelopen seizoen bij zowel de constructeurs, als bij de coureurs een overduidelijke wereldkampioen. Alleen is het constructeurskampioenschap mede te danken aan de coureur die ook met de rijderstitel naar huis ging.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nico Rosberg won in 2016 na een intense titelstrijd met zijn teamgenoot Lewis Hamilton het kampioenschap, en besloot vervolgens zijn helm aan de wilgen te hangen. Hij kijkt met veel bewondering naar het huidige Formule 1-tijdperk, waarin Max Verstappen dominant zijn derde wereldkampioenschap binnensleepte.

De Duits-Finse coureur is wel van mening dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen het team en de coureur. Het is namelijk volgens hem niet zo dat Red Bull als team afgelopen seizoen dominant was: "We moeten weten dat het niet echt gaat om de dominantie van een team, maar om de dominantie van een coureur", benadrukt de wereldkampioen van 2016 in een interview met City A.M. . "Als je kijkt waar Sergio Perez was, hij was overal en nergens."

"Top vijf aller tijden"

In vergelijking met de resultaten van Sergio Perez wordt het talent van Verstappen in een nog beter daglicht gezet. De vraag is of er ooit een coureur gaat zijn die meer overwinningen weet te behalen in een seizoen dan de Nederlander: "We moeten gewoon respecteren dat de prestatie van Verstappen historisch is en de grootste seizoenprestatie ooit."

De Red Bull-coureur heeft inmiddels negen jaar in de koningsklasse achter de rug, en mag zich al in lijstjes voegen met legendarische coureurs: "Hij komt nu al makkelijk in de buurt van de top vijf aller tijden. Het is fenomenaal", vindt de voormalig Mercedes-coureur.

Desalniettemin hoopt Rosberg dat er in de toekomst coureurs hem kunnen uitdagen: "Ik hoop wel dat andere teams of coureurs Verstappen kunnen laten werken voor zijn geld. Ik verwacht dat mensen als Lewis (Hamilton, red.) en George (Russell, red.) de beste kandidaten zijn, en natuurlijk McLaren, als ze hun progressie kunnen voortzetten. Ik bedoel, je hebt Lando Norris (als potentieel wereldkampioen), je hebt George, en Charles Leclerc."

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"