Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Rosberg: "Bepaald geen fijne situatie voor de 'verloren' Ricciardo"

Daniel Ricciardo werd tijdens de Grand Prix van Monaco op een ronde gezet door zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris. Een pijnlijk moment voor de Australiër die in 2018 de prestigieuze race nog op zijn naam schreef. Volgens voormalig F1-wereldkampioen Nico Rosberg zal Ricciardo het lastig krijgen om zijn oude snelheid weer te vinden.

Ricciardo Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Uiteindelijk eindigde Daniel Ricciardo op de twaalfde plek tijdens de Grand Prix van Monaco. Een zeer teleurstellend resultaat voor de voormalige winnaar op het welbekende stratencircuit. Nico Rosberg, die tegenwoordig aan het werk is als analist, begrijpt niet waardoor Ricciardo zo slecht presteert in 2021. "Ik snap er werkelijk niks van dat Ricciardo op een ronde werd gereden in Monaco door zijn teamgenoot Lando Norris. Dat was echt een heel pijnlijk moment voor de Autraliër", aldus Rosberg tegenover Sky Sport Italia.

"Norris reed Ricciardo niet alleen op een ronde, hij eindigde zelfs op het podium met een wagen die daar eigenlijk niet goed genoeg voor is. Dat maakt het des te vervelender voor Ricciardo die zelf ook geen idee heeft over waarom hij niet presteert en dat is misschien nog wel het pijnlijkste van alles. Want als je je als coureur goed voelt met de wagen, maar je komt nog steeds niet vooruit, dan weet je dus niet meer waar je het zoeken moet. Daarom is dit een moeilijke situatie voor Ricciardo."

Rosberg haalde daarnaast nog maar eens een vaak uitgesproken quote aan, die volgens hem laat zien hoe groot de druk is op Ricciardo. "In de Formule 1 zeggen we natuurlijk altijd dat je zo goed bent als je laatste race. Die uitspraak zegt genoeg over hoe iedereen nu denkt over Ricciardo, men heeft namelijk het gevoel dat Daniel verloren is en dat is bepaald geen mooie situatie voor hem."

Ricciardo gaf zelf eerder al aan niet eens zozeer teleurgesteld te zijn over zijn optreden in Monaco, maar vooral verbaasd. Hij zit met een hoop vragen, zonder antwoorden.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur