Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Rosberg: "Hamilton is het ritme echt helemaal kwijt"

Nico Rosberg, voormalig Mercedes-teamgenoot van Lewis Hamilton, ziet dat George Russell in Monaco doet wat de zevenvoudig kampioen niet lukt. Ondanks de tegenvallende Mercedes-bolide wist Russell wel in een ritme te komen.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het viel Nico Rosberg op vrijdag op dat Mercedes weer werd getroffen door grote problemen. Die problemen waren echter aan een kant van de Mercedes-garage prominenter aanwezig dan aan de andere kant.

Bij Sky Sports zag de Formule 1-wereldkampioen van 2016 dat voormalig teamgenoot Lewis Hamilton worstelde met zijn bolide. "Het leek erop dat Mercedes een van de meest lastige auto's had om te besturen. Zeker aan de kant van Hamilton leek de auto all over the place."

"Hamilton is zijn ritme kwijt"

Daar waar Russell met dezelfde auto toch nog enigszins in het spoor van de topteams wist te blijven, moest Hamilton veel terrein toegeven. Daar waar de jongste van het duo 'slechts' 0,7 seconden toe moest geven in VT2, was de achterstand van Hamilton ruim 1,5 seconde.

"Toch moet je zeggen dat het George is gelukt om, ondanks zijn lastig te besturen bolide, zijn ritme te vinden en het maximale uit de Mercedes-bolide te persen", redeneert Rosberg, die denkt dat er werk aan de winkel is bij Hamilton en zijn crew.

"George stond op zeven tienden van Ferrari en was bijna best of the rest achter Red Bull en Ferrari. Zo staat Mercedes ervoor, maar aan de kant van Mercedes zal men zich achter de oren krabben. Lewis is zijn ritme helemaal kwijt en dan is het enorm lastig om er op zaterdag weer terug in te komen. Hij staat dus echt op achterstand, big time!", aldus Rosberg.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen