Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: "Bottas kan Hamilton verslaan met goede starts"

Nico Rosberg weet hoe Valtteri Bottas zijn sterke begin van het nieuwe Formule 1-seizoen kan doorzetten in de strijd met teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser versloeg de Brit zo zelf in het gevecht om de wereldtitel in 2016.

"Statistisch gezien was dit één van de snelste starts in jaren", aldus Rosberg in zijn analyse van de manier waarop de rode lichten doofden voor de eerste F1-race van 2019. "Daardoor waren veel coureurs verrast, waaronder Lewis. Dat is z'n zwakke plek."

Rosberg vervolgt: "Net als ik vroeger oefent Valtteri het hele raceweekend met zijn koppeling. Lewis doet dat helemaal niet of misschien een paar keer. Alleen is Lewis altijd wel heel sterk in de kwalificatie. Maar we kunnen wel een echt gevecht tussen deze twee gaan zien dit jaar. Zeker als Valtteri mentaal positief weet te blijven. Lewis heeft altijd wel momenten van zwakheid." De voormalig teamgenoot van Hamilton onderstreept tevens de woorden van teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker gaf na de GP van Australië aan in Bottas nu een veel 'hongerige' coureur te zien dan de afgelopen jaren. "Bottas is heel strijdlustig dit jaar. Je moet de mentale kant van de Formule 1 niet onderschatten. Dat zagen we vorig jaar ook met Sebastian Vettel", besluit Rosberg.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"