Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg doet boekje open over verbroken vriendschap met Hamilton

Nico Rosberg en Lewis Hamilton waren al op jonge leeftijd goede vrienden. Maar sinds dat de twee teamgenoten werden in de Formule 1 en gingen strijden om het kampioenschap, sloeg deze vriendschap om in rivaliteit. Rosberg vertelt er meer over.

Hamilton Rosberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lewis Hamilton en Nico Rosberg groeiden samen op in de karts en raakten goed bevriend met elkaar. Ze schopten het beiden tot de Formule 1 en in 2008 deelden ze voor de eerste keer een F1-podium met elkaar. De twee omhelsden elkaar en Rosberg liet naderhand weten dat het 'geweldig' was om dat moment met zijn goede vriend te delen.

In 2013 werden de twee vrienden teamgenoten van elkaar bij Mercedes. Op het eerste oog natuurlijk geweldig voor de twee coureurs, maar niets was minder waar. In 2016 ging het hard tegen hard in de strijd om het kampioenschap.

Rosberg doet in een interview met Eurosport.de een boekje open over hoe de goede vriendschap met Hamilton brak. "Het gebeurde meteen toen we vochten voor de wereldbeker, niet eerder. Het bouwde zich op gedurende de races."

"Ik heb nergens spijt van"

Dat de vriendschap geen stand heeft gehouden, vindt Rosberg niet gek. "Als je vecht voor succes in elke race en voor titels kan er geen vriendschap meer zijn. Als je het wereldkampioenschap wil winnen, kan niet alles in vrede verlopen."

"Je moet de grenzen testen, zeker met twee coureurs op zo'n hoog niveau. En dan wordt het soms te krap", vertelt de 37-jarige Duitser. We herinneren ons natuurlijk nog allemaal de Grand Prix van Spanje van dat jaar toen de twee Mercedes-coureurs elkaar van de baan tikten en Max Verstappen zijn eerste Formule 1 Grand Prix won.

"Ik heb nergens spijt van", laat Rosberg nu zes jaar later weten. "Het was een sensationele tijd en een mega gevecht. Ik ben daar erg trots op."

In 2014 en 2015 won Hamilton met vlag en wimpel het kampioenschap, maar in 2016 was het spannend tot aan de laatste race. Rosberg hoefde enkel en alleen te finishen op het podium en Hamilton deed er alles aan om dit te voorkomen. De Brit leidde het veld en probeerde de Duitser op te houden. Rosberg hield zijn hoofd echter koel en won de wereldtitel.

De strijdbijl is nog niet begraven

Rosberg en Hamilton scharen zich beiden achter een duurzame wereld en hebben beiden een eigen team in de Extreme E raceklasse. "Het grappige is dat we in Extreme E weer tegen elkaar vechten."

Vorig jaar stonden Rosberg X Racing (het team van Rosberg) en Team X44 (het team van Hamilton) aan het einde van het seizoen op gelijke punten. Doordat Rosberg en zijn team meer overwinningen hadden gingen zij met de titel naar huis. "Het is geweldig dat we dit duel nieuw leven in blazen", vertelt Rosberg.

De rivaliteit zit er bij Rosberg in de Extreme E echter minder in dan in zijn tijd in de Formule 1. "Natuurlijk zijn we allemaal concurrenten en willen we winnen. Maar we willen net zo veel aandacht besteden aan de maatschappelijk bijdrage." De F1-kampioen van 2016 streeft ernaar om bij te dragen aan duurzaamheid en wil anderen inspireren.

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent